Güncel

1 günde 1700 pet şişe topladılar

  Körfez Belediyesi, öğrencilere ‘sıfır atık’ projesini daha iyi anlatmak, çevre sevgisini de aşılamak adına çeşitli projeler üretmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda son olarak Petkim Ortaokulu ile birlikte 1 günlük proje hayata geç

25 Mart 2022 Saat: 22:15
1 günde 1700 pet şişe topladılar
1 günde 1700 pet şişe topladılar

 

Körfez Belediyesi, öğrencilere ‘sıfır atık’ projesini daha iyi anlatmak, çevre sevgisini de aşılamak adına çeşitli projeler üretmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda son olarak Petkim Ortaokulu ile birlikte 1 günlük proje hayata geçirildi. 1.500 öğrencinin bulunduğu Petkim Ortaokulu’nda öğrenciler 1 gün de kullandıkları pet şişeleri okul içerisinde oluşturulan geri dönüşüm noktalarına bıraktı. Ayrıca ana sınıfı öğrencileri de pet şişe kapakları topladı.

 

GELECEĞİMİZ SİZLERE EMANET

Bir gün sonra da Körfez Belediyesi Sıfır Atık Birimi ekipleri toplanan geri dönüşümleri almaya gitti. Düzenlenen programa Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serbülen Kurt, Okul Müdürü Adem Akgöl, Temizlik İşleri Müdürü Ali Osman Yıldırım ve öğrenciler katıldı. Öğrencileri tebrik eden Başkan Şener Söğüt, “Sizler bizim geleceğimizsiniz. Geleceğimizi sizlerle beraber daha güzel bir hale getireceğiz” dedi.

 

MOBİL ATIK GETİRME MERKEZLERİ

Sıfır atık noktasında öncü bir belediye olduklarını belirten Başkan Şener Söğüt, “10 yıldır atık getirme merkezimiz faal durumda. Mobil atık getirme merkezlerimizi de oluşturduk. Sayılarını da her geçen gün arttırıyoruz. Bugün de burada çok güzel bir sosyal proje için bir aradayız. Bir günlük pet şişelerinizi getirdiniz. Bunlar doğada kolay kaybolmayan ambalaj atıklar. Rastgele atılması, çevre için gerçekten kötü bir durum.

 

200 KG ATIK TOPLANDI

Sizleri canı gönülden tebrik ediyorum. Hem ekonomimize katkı sağlıyorsunuz hem de doğayı korumuş oluyorsunuz” ifadelerini kullandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Serbülen Kurt da projeden ve desteklerinden dolayı Körfez Belediyesi’ne teşekkür etti. 1.500 öğrencinin yer aldığı Petkim Ortaokulu’nda her öğrenci bir gün içinde kullandıkları pet şişe ve kapakları topladı; 1.700 adet pet şişe elde edildi. Bunlar geri dönüşüme gönderildi. Kapaklarla beraber de toplam 200 kg atık, doğaya atılmaktan kurtarılmış oldu.

 

40birhaber.com Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız