Güncel

Aile Danışma ve Yaşam Merkezi’ne İlgi Yoğun

Başiskele’de 2022 yılını “Kadın ve Aile Yılı” olarak ilan eden Başiskele Belediyesi’ne bağlı Aile Danışma ve Yaşam Merkezi’ne rağbet artmaya devam ediyor.

20 Nisan 2022 Saat: 10:50
Aile Danışma ve Yaşam Merkezi’ne İlgi Yoğun
Aile Danışma ve Yaşam Merkezi’ne İlgi Yoğun

 

Başiskele’de 2022 yılını “Kadın ve Aile Yılı” olarak ilan eden Başiskele Belediyesi’ne bağlı Aile Danışma ve Yaşam Merkezi’ne rağbet artmaya devam ediyor.

 

Başiskele’de kadın ve aileyi kale gibi sağlam ve güçlü temellere oturtacak hizmetleri tek çatı altında toplayan KALE Modeli’ni bir lansman düzenleyerek kamuoyuna açıklayan Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, ilçe sınırlarını da aşan teveccühleri ve takdirleri topladı. KALE lansmanı sonrası kadına ve aileye yönelik çalışmalarına hız veren Başiskele Belediyesi, özellikle ilçe halkının büyük bir gereksinimi karşılayan Aile Danışma ve Yaşam Merkezi ile gönüllere dokunuyor.

 

GÖNÜLDEN İŞLERİN MERKEZİ

 

Başiskele Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmete açılan Aile Danışma ve Yaşam Merkezi gönülden işlerin adeta merkezi oldu. KALE Modeli’nin de kamuoyuna duyurulmasıyla birlikte bu merkeze rağbet günden güne artmaya başladı. Başiskeleli ailelerin ikinci evi olarak hizmet veren merkezde, psikolojik danışmanlıktan pedagog (çocuk eğitimcisi) hizmetlerine, diyetisyenlik hizmetlerinden evde sağlık hizmetlerine kadar daha birçok aileye dair herşeyde hizmetler ücretsiz olarak yürütülüyor. 

 

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK HİZMETİ

 

Başiskele Belediyesi’nin ücretsiz olarak verdiği psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetlerinden kendisini ifade edebilen her yaş kategorisinden vatandaşlar faydalanabiliyor. Psikolojik ve ruhsal hastalıkların tanısı ve tedavisi, henüz ortaya çıkmamış sorunlarının önlenmesi gibi daha birçok ruhsal sorunlara eğilen uzman psikologlar yüz yüze iletişim ile Başiskeleli vatandaşlara yardımcı oluyorlar.

 

PEDAGOG HİZMETİ

 

Başiskele’de geleceğin teminatı çocuklara da büyük değer veren Başiskele Belediyesi, pedagog hizmeti de vermeye başladı. Çocukların çocukluk dönemi sorunları, ergenlik dönemi sorunları, dikkat ve konsantrasyon, okul dönemi problemleri, depresyon, davranış bozukluğu, travma sonrası stres bozuklukları, kişilerarası iletişim bozukluğu gibi birçok konuda çocuklara yönelik psikolojik destek sağlanıyor.

 

DİYETİSYEN HİZMETLERİNE YOĞUN TALEP

 

Belediyenin Sağlık İşleri Birimi bünyesinde bulunan iki uzman diyetisyen, sağlıklı beslenme ve diyetisyen hizmetleriyle Başiskeleli vatandaşların sağlıklı yaşamını destekliyor. Verilen hizmetlerle vatandaşın vücut yağ kütlesi özel cihazlar ile ölçülüyor. Sağlıklı bir şekilde kilo vermek ve almak isteyen vatandaşlar için kişiye özel beslenme programları hazırlanıyor. Halk sağlığına büyük katkı sunan sağlıklı beslenme ve diyetisyenlik hizmetlerinden 7’den 77’ye yüzlerce vatandaş fayda sağlayarak sağlıklı yaşama adım atıyor. Lansman sonrası diyetisyen hizmetlerinde yaşanan yoğun talepler dolayısıyla seans saatleri bir saatten yarım saate düşürüldü. Böylece daha çok vatandaşın bu hizmetten faydalanması sağlandı.

 

EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ

 

Başiskele’nin ulu çınarları yaşlılara da vefa örneği gösteren Başiskele Belediyesi, sosyal ve ekonomik yönden yoksulluk ve yoksunluk içindeki hasta bireylerin hekim tarafından düzenlenen tedavilerinin takibi ve uygulanması, kişisel bakım ve ihtiyaçlarının karşılanması konusunda evde sağlık hizmetleri belediyenin hemşireleri tarafından veriliyor. İlçede ikamet eden hasta ve yaşlıları evlerinde ziyaret eden hemşireler hem sağlık sorunlarıyla ilgileniyor hem de gönüllerine dokunuyor.

 

Başiskele Belediyesi sağlık hizmetlerinde yardıma muhtaç vatandaşların hasta bezi, tekerlekli sandalye ve elektrikli hasta yatağı talepleri de yerine getiriliyor.

 

RANDEVU ALMAK ÇOK KOLAY

 

Barabaros Mahallesi Kiraz Çiçeği Sokak’ta yer alan Aile Danışma ve Yaşam Merkezi’ndeki hizmetlerden faydalanmak isteyen vatandaşlar, 0262 343 24 85 ve 0541 262 22 41 numaralı telefonu arayarak istedikleri hizmet için randevu oluşturabiliyor. 

 

40birhaber.com Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız