Güncel

Anneler ve kızlarından üretim şenliği

Nuh Çimento MTAL, Kadının Eli Kocaeli Kooperatifi işbirliği ile hayata geçirilen “Anneler ve Kızlar geleneksel Üretim Şenliği" Süleyman Demirel kültür yoğun katılım ile gerçekleşti.

10 Mayıs 2022 Saat: 16:26
Anneler ve kızlarından üretim şenliği
Anneler ve kızlarından üretim şenliği

Nuh Çimento MTAL, Kadının Eli Kocaeli Kooperatifi işbirliği ile hayata geçirilen “Anneler ve Kızlar geleneksel Üretim Şenliği" Süleyman Demirel kültür yoğun katılım ile gerçekleşti.

Kocaeli Kadın Eli Kooperatifi ve İzmit Nuh Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğinde hayata geçirilen “Anneler ve Kızlar geleneksel Üretim Şenliği" Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleşti. Kocaeli Kadın Eli Kooperatifi Başkanı Müge Uçar ve yönetimi ile İzmit Nuh Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü A.Süleyman Toktaş ile okul öğretmenlerinin ev sahipliğinde gerçekleşen şenliğe Ak Parti MKYK üyesi Kocaeli Milletvekili Av. Emine Zeybek, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan, İzaydaş Genel Müdürü Muhammet Saraç, Şube Müdürleri ve misafirler katıldı.
KEYİFLİ VE VERİMLİ
Anneler ve kızlarının ürettikleri el emeğinden oluşan üretim şenliğinde 50 stand da el yapımı sanatsal oyuncaklar, takılar, yastık çeşitleri, gıda, el sanatları, boya kalem çalışmaları, tablolar, çeyizlik eşyalar sergilendi. Stantları tek, tek gezerek yapılan çalışmaları inceleyen Ak Parti MKYK üyesi Kocaeli Milletvekili Av. Emine Zeybek, “Annelerle kızların ortaklaşa yaptıkları projeler ürünler. Burada kızlarımız, kadınlarımız ve kooperatif var. Bunların güçlenmesi en büyük hayalim. Ne kadar güçlenirlerse toplum o kadar kalkınacak. Program dolu, doluydu. Pandemiden sonra ilk yüz yüze programlardan biri olduğu için çok keyifli ve verimliydi. Çünkü artık özledik İnsanlarla yüz yüze böyle programlarda bir araya gelmeyi. İnşallah daha güzel sonuçlar ortaya çıkacaktır” dedi.
“DİNAMİZM VE TECRÜBE BİRLEŞTİ”
Kocaeli Kadın Eli Kooperatifi başkanı Müge Uçar, “kızlar ve anneler el ele, diyerek kızlarımızın dinamizmini annelerimizin tecrübeleriyle birleştirdik. Çift kanatlı kuşu Süleyman Demirel Kültür Merkezinden bütün ülkeye uçurduk. Amacımız, bugünü toplumunu yoğuran kadınlarımızın, sancısını çeken kadınlarımız ve yarında bu bayrağı teslim alacak kızlarımızda birlikte güçlü yarınlara inşaa etmek. Güçlü yarınlar üretimle olur.

 

40birhaber.com Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız