Güncel

Başiskele’nin İlk Halk Kütüphanesi Hazır

Başiskele Belediyesi tarafından yapımı devam eden ilçenin ilk halk kütüphanesi Kitaphane’deki çalışmalarda sona gelindi.

8 Nisan 2022 Saat: 10:32
Başiskele’nin İlk Halk Kütüphanesi Hazır
Başiskele’nin İlk Halk Kütüphanesi Hazır

 

Başiskele Belediyesi tarafından yapımı devam eden ilçenin ilk halk kütüphanesi Kitaphane’deki çalışmalarda sona gelindi.

 

Seçim beyannamesindeki projelerini tek tek hayata geçiren Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, ilçe halkının ve kendisinin de büyük bir heyecanla beklediği Kitaphane’deki çalışmaları adım adım takip ederek, sık sık ziyaret etti ve tüm ayrıntıları gözden geçirdi. Açılış için gün sayan Kitaphane’nin önümüzdeki günlerde hizmete alınacağı müjdesini de Başkan Özlü sosyal medya hesaplarından duyurdu. 

 

İÇİ DE DIŞI DA MODERN VE ESTETİK

 

Başiskele’nin birçok mahallesinin kesişme noktasında Barbaros Mahallesi Eyüp Sultan Caddesi üzerinde 1000 metrekarelik alan üzerine inşa edilen Kitaphane, modern ve estetik mimarisiyle göz kamaştırıyor.

 

HEM KENTE HEM DE VATANDAŞA BÜYÜK DEĞER KATACAK

 

Eğitimden sanata, bilimden spora daha bir çok alanda genç kardeşlerine destek veren gençlerin Yasin abisi, Başiskeleli binlerce vatandaşın da dört gözle açılışını beklediği Kitaphane ile kentin büyük bir ihtiyacını karşılayacak.

 

Özellikle kitapsever gençlerin dört gözle hizmete girmesini beklediği Kitaphane estetik mimarisi, sosyal alanları ve her türden çeşitli kitaplarıyla hem kente hem de vatandaşlara büyük değer katacak. 

 

 

Başiskeleliler’in nezih ve güzel bir ortamda keyifli ve verimli vakit geçirebileceği kütüphanede kitapseverler, 25 binden fazla kitaba, çeşitli dergilere ve e-kitap arşivlerine ulaşabilecek.

 

BAŞKAN ÖZLÜ KİTAPLARI ELLERİYLE RAFLARA DİZDİ

 

Başiskele’de eğitime ve gençlere ne kadar önem verildiğinin göstergesi olan Kitaphane’nin ilk kitaplarını da Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, kendi elleriyle kitapları raflara dizdi. Ekip arkadaşlarıyla birlikte yepyeni kitapları raflara dizerken büyük bir heyecan ve sevinç yaşadığı görülen Başkan Özlü, burada yaptığı konuşmada, “İlçemizeki gençhanelerimizde bulunan kitaplarla birlikte, Kitaphane’mizdeki 25.000 kitapla toplamda 50.000’e aşkın kitap 7’den 77’ye tüm Başiskeleli hemşehrilerimizin ve gençlerimizin okuması için hazır. Burası Başiskele’mizin özlemini duyduğu muhteşem bir ortam. Yepyeni kitap kokusuyla bir kafeterya tarzında gençlerimizin çok güzel ve verimli vakitler geçirebileceği, hepimizi heyecanlandıran ve her detayını bizzat inceleyerek özen göstererek yaptığımız güzel bir eser ortaya çıktı. İnşallah Ramazan ayı içerisinde hizmete alacağız ve bayram sonrası tüm hemşehrilerimiz ile birlikte bu güzel eserimize yaraşır bir açılış töreni yapmayı planlıyoruz. Kitaphane’miz inşallah ilim faaliyetlerini yapıldığı, ilçemizin kültürünün, sanatının ve eğitiminin ileri seviyelere yükseldiği bir mekan olacak. Şimdiden hayırlı olsun.” dedi.

 

ÇAY VE KAHVE EŞLİĞİNDE KİTAP KEYFİ

 

Toplamda 1000 metrekare olan kütüphanede 92 metrekarelik okuma salonu, 123 metrekarelik kitap koleksiyonu alanı, 1. katta 115 metrekarelik serbest çalışma alanı da yer alacak. Ayrıca kitapseverler 100 metrekarelik kafeteryada veya binanın dış tarafında yapılacak verandada çay ve kahve eşliğinde kitap okuma keyfini sürebilecekler.    

 

MİLLETVEKİLİ FİKRİ IŞIK DA ZİYARET ETTİ

 

Bir dizi ziyaretler için Başiskele’de bulunan AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık da, Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü ile birlikte Kitaphane’yi ziyaret ettiler. Özlü, misafirine Kitaphane’nin mimarisi, kitap arşivi ve dijital sistemi hakkında bilgiler verdi.   

 

Kitaphane’nin mimarisini ve nezih ortamını çok beğenen Milletvekili Fikri Işık, ziyaret sırasında karşılaştığı gençlerle de muhabbet etti. Başiskele’de gençlere yönelik güzel işleri bir de gençlerin ağzından bizzat dinleyen Milletvekili Fikri Işık, Belediye Başkanı M. Yasin Özlü ve ekibini tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.  

 

40birhaber.com Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız