Güncel

Ekmek 4 TL Oluyor

Türkiye’nin birçok ilinde yapılan ekmek zammının ardından Kocaeli Fırıncılar Odası da yeni tarife için talepte bulundu. 3 liradan satılan 200 gram ekmeğin 4 lira olmasını isteyen fırıncılar, zammı ay sonu uygulamayı planlıyor.

20 Haziran 2022 Saat: 19:57
Ekmek 4 TL Oluyor
Ekmek 4 TL Oluyor

Türkiye’nin birçok ilinde yapılan ekmek zammının ardından Kocaeli Fırıncılar Odası da yeni tarife için talepte bulundu. 3 liradan satılan 200 gram ekmeğin 4 lira olmasını isteyen fırıncılar, zammı ay sonu uygulamayı planlıyor. Ekmek dışında simitçiler de 4 liradan satılan 100 gram simidin 5 lira olması için dilekçe verdi.

Fırıncılar Odası; un, elektrik, doğalgaz, maya, akaryakıt, işçilik maliyetleri gibi maliyetlerin yükselmesi ile birlikte ekmeğe zam için Esnaf ve Sanatkarlar Birliğine dilekçe verdi. Devlet destekli un çuvalının 350, devlet desteksiz un çuvalının 550 liradan satılması nedeniyle ortaya çıkan maliyetin zam yapılmadan karşılanmayacağını belirten fırıncılar ay sonunda ekmeğin 4 lira olmasını istedi. Aynı zamanda simit fırınları sahipleri ise Fırıncılar Odası ve KOTO’ya dilekçe vererek simidin 5 lira olmasını istedi.

Un fiyatlarının açıklanması ve un çuvalının 550 lira olmasının ardından fırıncılar devletin vereceği desteği bekledi. Devlet destekli çuvalı 350 liraya temin edilen un fiyatı da ekmek zammını engelleyemedi. Fırıncılar devletten beklenen desteği bulamadıklarını, sadece un değil, akaryakıt, doğalgaz, elektrik, maya gibi diğer üretim araçlarına gelen zamlarla mevcut ekmek ücreti ile bunun karşılanamayacağını belirtti. Maliyetler gerekçe gösterilerek Rize’de ekmek 5 lira, Bursa, Yalova, Düzce, Bursa, Balıkesir başta olmak üzere birçok ilde ekmek 4 lira oldu.

 

40birhaber.com Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız