Ekonomi

Elektrikte KDV indirimi

Cumhurbaşkanı Erdoğanın Kabine toplantısı sonrası yaptığı millete sesleniş konuşmasında Elektrik tarifelerindeki yeni düzenlemeyi açıkladı. Erdoğan yaptığı açıklamada: Meskenler ile tarımsal sulamada kullanılan elektriğ

28 Şubat 2022 Saat: 21:39
Elektrikte KDV indirimi
Elektrikte KDV indirimi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrası yaptığı millete sesleniş konuşmasında Elektrik tarifelerindeki yeni düzenlemeyi açıkladı.

Erdoğan yaptığı açıklamada:

"Meskenler ile tarımsal sulamada kullanılan elektriğin KDV'si %18'den %8'e düşürülmüştür. Ayrıca meskenlerdeki düşük tarife sınırı da günlük 8kw saate, aylık 140 kw saate yükseltilmiştir. Böylece tüketimine göre faturalarda net %8 ile %14 oranında bir indirim sağlanmış olmaktadır. Bir başka ifade ile mesken abonelerinin yıllık 7 milyar TL daha az fatura ödemesi temin edilmektedir.

Kademe uygulamasını ticarethane statüsündeki aboneleri de kapsayacak şekilde genişletiyoruz. Ticarethane statüsündeki elektrik abonelerinin günlük 30 kw saate, aylık 900 kw saate kadar tüketimi olan ilk dilimine %5 indirim uygulanacaktır. Bu şekilde esnaf ve sanatkarlarımızın da yıllık 7 milyar daha az fatura ödemesini sağlamış oluyoruz" dedi.

 

40birhaber.com Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız