Güncel

Gazeteci Semrel Aşcı Davayı Kazandı

Kocaeli 6. Asliye Ceza Mahkemesi, İzmit'teki eğlence mekanı MYhane’de, Birol Kibar’ın öldürüldüğü olayını haberleştiren gazetemiz İmtiyaz Sahibi Semrel Aşçı’yı tehdit ettiği gerekçesiyle, işletme sahibi Mesut Korkmaz’a 6 ay hapis cezası verdi

24 Mart 2022 Saat: 09:30
Gazeteci Semrel Aşcı Davayı Kazandı
Gazeteci Semrel Aşcı Davayı Kazandı

Olay, 4 Ağustos 2021'de İzmit'te bulunan MYhane isimli alkollü restoranda gece saatlerinde meydana geldi. İki grup arasında çıkan tartışmanın, silahlı kavgaya dönüşmesiyle Birol Kibar hayatını kaybetti.

1 kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin yaralandığı, 3 kişinin de tutuklandığı olayı haberleştiren gazetemiz İmtiyaz Sahibi Semrel Aşçı ise yaptığı haber nedeniyle MYhane restoranın işletme sahibi Mesut Korkmaz tarafından tehdit edildiğini ileri sürerek Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Savcılık soruşturması neticesinde; zincirleme şekilde sair tehdit suçundan TCK’nın ilgili maddesi uyarınca cezalandırılması talebiyle Mesut Korkmaz hakkında kamu davası açıldı.

Kocaeli 6. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada Mesut Korkmaz’ın, Semrel Aşçı’yı tehdit ettiği kanaatine varılarak Korkmaz’ın 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

Mahkemece, hafifletici sebepler nazara alınarak hapis cezasının 3 ay 22 güne düşürülmesine, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, 5 yıl denetim süresine tabi tutulmasına ve bu süre içerisinde suç işlemediği takdirde davanın düşmesine karar verildi.

Karara ilişkin kısa bir açıklama yapan Aşçı; "Bu tehdit Semrel Aşçı'ya değil, işini yapmaya çalışan bir gazeteciye ve gazeteciliğe yapılmış bir tehditti. Bu gibi olayların cezasız kalması, gazetelere ve gazetecilere yönelik tehdit ve saldırıların artmasına sebep oluyor. Caydırıcı bir karar olması açısından karşılıksız kalmadığı için mutluyum. Yaşasın Yüce Türk Adaleti." dedi. 

 

40birhaber.com Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız