Güncel

Gölcük’te hak sahipleri ile görüşmeler başlıyor

Büyükşehir ve Gölcük Belediyesi tarafından imzalanan Gölcük Merkezi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etabının protokolleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na teslim edildi. Önümüzdeki hafta hak sahipleri ile görüşmelerin başlaması bek

18 Mayıs 2022 Saat: 11:34
Gölcük’te hak sahipleri ile görüşmeler başlıyor
Gölcük’te hak sahipleri ile görüşmeler başlıyor

Büyükşehir ve Gölcük Belediyesi tarafından imzalanan Gölcük Merkezi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etabının protokolleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na teslim edildi. Önümüzdeki hafta hak sahipleri ile görüşmelerin başlaması bekleniyor.

Bakanlar kurulu tarafından riskli alan ilan edilen Gölcük merkezinde D-130 Karayolu, Amiral Sağlam Caddesi, 19 Mayıs Caddesi ve 20. Sokak arasındaki alanın ilk etabının dönüşümü için hak sahipleri ile görüşmeler başlıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve Gölcük Belediyesi tarafından yapılacak kentsel dönüşümün ilk etabı için iki belediyenin imzaladığı protokol dün Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer tarafından bakanlığa teslim edildi.

Bakanlar kurulu kararı ile 2015 yılında riskli alan ilan edilen Gölcük Donanma Mahallesinde D-130 Karayolu, Amiral Sağlam Caddesi, 19 Mayıs Caddesi ve 20. Sokak arasında bulunan 46 dönümlük alanın kentsel dönüşüm çalışmaları 7 yıl sonra tamamlandı. İki etap halinde yapılacak dönüşüm projesinin ilk etabı olan Aydınbey Deresi ile D-100 Karayolu arasındaki 36 dönümlük alan için protokol Gölcük ve Büyükşehir Belediyesi tarafından imzalandı. İmzalanan protokoller Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer tarafından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına teslim edildi.

Yapılan protokol ile Büyükşehir Belediyesinin daha önce açıkladığı 75 milyonluk destek 100 milyona çıkartılırken, geri kalan tüm giderleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı üstlenecek. Büyükşehir belediyesi aynı zamanda alanın alt yapı çalışmalarının tamamını da yapacak. Gölcük Belediyesi ise işin kurumlar arasındaki koordinasyonunu sağlayacak ve tüm hak sahipleri ile anlaşma sağlandıktan sonra alanın yıkımını üstlenecek.

Büyükşehir ve Gölcük Belediyesinin protokollerinin bakanlığa teslim edilmesinin ardından hak sahipleri ile önümüzdeki hafta görüşmelerin başlaması planlanıyor. Görüşmeler TOKİ’nin yan kuruluşu olan Gayrimenkul Değerleme A.Ş. (GEDAŞ) tarafından Gölcük Belediyesinin meclis binasının girişinde bulunda alanda yapılacak. Görüşmeler için kurumların tüm hazırlıkları tamamladığı ve önümüzdeki haftadan itibaren hak sahiplerini görüşmeye davet edeceği belirtildi.

 

40birhaber.com Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız