Güncel

Haluk Dursun, vefatının 4. yılında mezarı başında anıldı.

Elim bir trafik kazası sonucu kaybettiğimiz, Körfezin yetiştirdiği büyük değerlerden biri olan tarihçi Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, vefatının 4. yılında mezarı başında dualarla anıldı.

21 Ağustos 2023 Saat: 09:29
Haluk Dursun, vefatının 4. yılında mezarı başında anıldı.
Haluk Dursun, vefatının 4. yılında mezarı başında anıldı.

 

 

Elim bir trafik kazası sonucu kaybettiğimiz, Körfezimizin yetiştirdiği büyük değerlerden biri olan tarihçi Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, vefatının 4. yılında Yukarı Hereke’de mezarı başında dualarla anıldı. Hereke doğumlu olan ve son olarak Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, Malazgirt Zaferinin yıldönümü için gittiği Bitlis’ten dönüşten Van’da yaşanan elim kaza sonrası hayatını kaybetmişti.

 

MEZARI BAŞINDA ANILDI

Yukarı Hereke Mezarlığı’nda toprağa verilen Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun’un vefatının 4. yıl dönümü nedeniyle mezarı başında Kur’an-ı Kerim okundu. Neyzen Hafız Ahmet Şahin, Hafız Bekir Büyükbaş ve Zülgaip Akkuş’un Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Milli Eğitim eski Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Osman Sezgin tarafından dua yaptırıldı.

 

Başkan Şener Söğüt dışında; Eski Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, eski Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı, Mili Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, Prof Dr. Vahdettin Engin, Prof. Dr. Fahri Temizyürek, Prof. Dr. Ali Satan, Prof. Dr. Azmi Özcan, Prof. Dr. Aydın Gülan, ailesi ve dostları ile çok sayıda önemli isim katıldı.

 

ÖRNEK BİR KİŞİLİKTİ

Başkan Şener Söğüt, “Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun hocamız, herkese örnek kişiliğe sahip bir devlet adamıydı. Ölümünün sene-i devriyesinde bugün de mezarı başında dua ettik. Rabbim mekânını cennet eylesin” dedi.

 

40birhaber.com Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız