Ekonomi

İlk E-Transit elektrikli araç görücüye çıktı!

Ford Otosan Gölcük fabrikasında üretilen E-Transit ilk elektrikli araç, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç’un katıldığı törenle tanıtıldı

7 Nisan 2022 Saat: 15:45
İlk E-Transit elektrikli araç görücüye çıktı!
İlk E-Transit elektrikli araç görücüye çıktı!

Ford Otosan Gölcük fabrikasında üretilen E-Transit ilk elektrikli araç, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç’un katıldığı törenle tanıtıldı.Avrupa’nın en güçlü elektrikli ticari aracı E-Transit’in üretimi, elektrik enerjisinin tamamını yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan elde eden Kocaeli Fabrikaları’nda başlıyor. Ford Otosan , bu adımla birlikte Ford’un Avrupa’daki elektrikli ticari araç üretim üssü haline geliyor.

Türkiye’nin ve Ford Avrupa’nın ilk elektrikli ticari aracı E-Transit’in hattan inişi ve tanıtımının yapıldığı törene Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yanı sıra Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Koç Holding COE’su Levent Çakıroğlu, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Haydar Yenigün, Ford Otosan Genel Müdürü Güven Özyurt, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Batarya montajı dahil Ford Otosan tarafından üretilen Avrupa’nın en güçlü tam elektrikli ticari aracı E-Transit, ticaretin geleceğine yön vermeye devam edecek. 50 yılı aşkın sürede 10 milyonun üzerinde üretimle Ford’un Avrupa’daki en uzun ömürlü modeli ve dünyanın en çok tercih edilen ticari aracı haline gelen Ford Transit’in elektrikli versiyonu E-Transit, Ford’un otomotiv sektöründeki elektrik dönüşümüne liderlik etme vizyonunu da ortaya koyuyor.

Ford E-Transit, güçlü batarya kapasitesi İle ortalama filo kullanıcılarının günlük olarak sürdüklerinden 3 kat daha fazla mesafe kaydedebiliyor. Van, çift kabin van ve kamyonet gibi üç farklı gövde seçeneğiyle sunulacak E-Transit hem AC hem de DC hızlı şarj özelliğine sahip. Böylece AC şarj ile yaklaşık 8,2 saatte yüzde 100 şarj olabilirken 115 kW DC Hızlı şarj özelliği ile de 34 dakika içinde yüzde 15’ten yüzde 80’e kadar şarj gerçekleştirebiliyor.

 

40birhaber.com Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız