Güncel

İzmit Körfezi’nde zehirli denizanası görüldü

Türkiye sularında pek görülmeyen ve oldukça zehirli olma özelliği taşıyan Pusula Denizanası, Çanakkale’den sonra Kocaeli İzmit Körfezi’nde de görüldü.

17 Mayıs 2022 Saat: 16:42
İzmit Körfezi’nde zehirli denizanası görüldü
İzmit Körfezi’nde zehirli denizanası görüldü

Türkiye sularında pek görülmeyen ve oldukça zehirli olma özelliği taşıyan Pusula Denizanası, Çanakkale’den sonra Kocaeli İzmit Körfezi’nde de görüldü. İklim değişikliği sonucu suların ısınmasıyla Marmara ve Ege'nin kuzey kıyılarında görülmeye başladığı düşünülen Pusula Denizanası, önceki günde İzmit Körfezi’nde görüntülendi. 

AMAN DİKKAT

Salgıladığı sıvı nedeniyle oldukça zehirli olduğu, insanlarda zehirlenme, deride ağrı, kaşıntı, yanma, şişlik ve kızarıklığın yanı sıra kalıcı iz bırakabileceği de öğrenilen Denizanası’nın, ölüsünün bile m 48 saat boyunca bu sıvıyı salgıladığı biliniyor. Temas halinde hızlıca deniz suyu ile 15 dakika daha yıkanması öneriliyor. Ayrıca edildikten sonra tatlı suyla el yıkanmamalı. Elin deniz suyuna tekrardan daldırılması ve 15 dakikaya yakın yıkanması gerekir. Yakıcı kapsüller bırakan bu canlının bıraktığı kapsüller tıraş köpüğü yoluyla ciltten sıyrılmalıdır.

 

40birhaber.com Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız