Güncel

İzmit pişmaniyesinin adına yakışır tanıtım!

Kocaeli mutfağı ve birbirinden güzel lezzetlerinin sunulduğu Türk Mutfağı Haftası, Tescilli İzmit Pişmaniyesinin Kent Meydanı’nda çekilerek vatandaşlara ikram edilmesiyle sona erdi

25 Mayıs 2022 Saat: 22:54
İzmit pişmaniyesinin adına yakışır tanıtım!
İzmit pişmaniyesinin adına yakışır tanıtım!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde bu yıl ilk kez kutlanan Türk Mutfağı Haftası, yöresel lezzetlerimizi tanıtmaya devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile hazırlanan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabından hareketle, 21-27 Mayıs “Türk Mutfağı Haftası” eş zamanlı olarak ülke genelinde kutlanmaya başladı.. Bu kapsamda Kocaeli Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Kent Konseyi ve Kocaeli Yerel Kültür Platformu iş birliğinde ilimizde birtakım etkinlikler düzenlendi. “Yemeğin Ateşi Kocaeli’den Yükseliyor”, “Yemekte Kocaeli Var” sloganlarıyla Kocaeli’nin yöresel lezzetleri görücüye çıktı.

HERKESE PİŞMANİYE DAĞITILDI

Son olarak önceki akşam yaklaşık bin kişinin katılımıyla Kocaeli Mutfağının tanıtıldığı organizasyon büyük beğeni topladı. Etkinliklerin son durağı ise Coğrafi İşaret Tescilli İzmit Pişmaniyesinin tanıtımı oldu. İzmit Kent Meydanı’nda gerçekleşen program; Halk oyunları gösterisiyle başladı. Ardından İzmit’in tescilli pişmaniyesinin yapım aşamasına geçildi. Kıvama gelen pişmaniye programa gelen protokolün de katılımıyla çekilmeye başlandı. Keyifli dakikaların ardından çekilen pişmaniye öğrenciler tarafından yoldan geçen ve tramvay durağında bekleyen yolcu ile vatandaşlara ikram edildi. 

 

40birhaber.com Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız