Güncel

Kiraz Deresi'ni Kirleten Firmaya Ceza

Kiraz Dere ve çevresinde Büyükşehir Belediyesi Çevre Kontrol ve Kontrol Dairesi Başkanlığı teknik ekiplerince yapılan rutin kontroller esnasında derede kirlilik görülmüştür.

28 Nisan 2022 Saat: 09:29
Kiraz Deresini Kirleten Firmaya Ceza
Kiraz Deresi'ni Kirleten Firmaya Ceza

Başişkele ilçesi Karadenizliler Mahallesinden geçmekte olan Kiraz Dere ve çevresinde Büyükşehir Belediyesi Çevre Kontrol ve Kontrol  Dairesi Başkanlığı teknik ekiplerince yapılan rutin kontroller esnasında derede kirlilik görülmüştür.

Bahse konu kirliliğin kaynağının tespitine yönelik olarak dere boyunca yapılan incelemelerde; kirliliğin "Başatlı Boru Profil San. Tic. A.Ş" ünvanlı işletmeden kaynaklandığı anlaşılmıştır.
Kocaeli Valiliği (Çevre Şehircilik ve iklim Değişikliği İl Müdürlüğü), İsu Genel Müdürlüğü ve Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı  teknik ekipleri ile birlikte tesiste yapılan incelemede; tesisin arıtma tesisinde bulunan atıksularını İsu Genel Müdürlüğüne ait yağmur suyu hattına verdiği, oradan da dereye deşarj olduğu tespit edilmiştir.
Konuya ilişkin gerekli numuneler alınarak mevcut duruma ilişkin tutanak düzenlenmiş olup İsu Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından gerekli tahkikat başlatılmıştır.

 

40birhaber.com Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız