Güncel

Körfez’den Kartepe’ye raylı sistem

Resmi gazetede yayınlanan kararname ile “Kocaeli Kuzey Hafif Raylı Sistem Hattı 1. Aşama” yapımı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca üstlenilecek. Körfez’den Kartepe’ye uzanacak hatta 23 istasyon bulunacak.

17 Ekim 2023 Saat: 10:14
Körfez’den Kartepe’ye raylı sistem
Körfez’den Kartepe’ye raylı sistem

YAPIMINI BAKANLIK ÜSTLENECEK
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzaladığı, "Şehir İçi Raylı Ulaşım Sistemleri, Metrolar ve Bunlarla İlgili Tesislerin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca Üstlenilmesi, Devralınması ve Tamamlanmasını Müteakip Devri ile İlgili Şartların Belirlenmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar” Resmi Gazete’de yayınlandı. Karar ile birlikte “ Kocaeli Kuzey Hafif Raylı Sistem Hattı 1. Aşama” yapımı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca üstlenilecek.


ULAŞIMI RAHATLATACAK
Körfez Dubai Port istasyonu, Derince, İzmit ve Kartepe Uzunçiftlik istasyonu arasındaki hatta 17 istasyon bulunacak. 1 aşamadaki hattın uzunluğu 25 kilometreyi bulacak. 2’nci etap çalışma ile hattın uzunluğu 33.3 kilometreyi bulacak. Hat, Körfez’de Atalar, Kartepe’de ise Cengiz Topel’e kadar uzanacak ve istasyon sayısı 23’e ulaşacak. Körfez’den Kartepe’ye uzanacak raylı sistem sayesinde Kocaeli’de ulaşımda büyük rahatlık yaşanması bekleniyor.

 

40birhaber.com Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız