Güncel

Körfez'in en güzel misafirleri

Kocaeli Körfez İlçesinin yeni camilerinden olan Körfez Yavuz Sultan Camii’de bu yıl bir çift leylek tarafından yuva olarak seçildi.

11 Mayıs 2022 Saat: 10:52
Körfezin en güzel misafirleri
Körfez'in en güzel misafirleri

Uzun mesafe olan Leylekler, soğuk kış aylarını Orta-Güney Afrika ve Hindistan'ın güneyinde geçirdikten sonra, İlk Baharda ise sürü halinde Kuzey'e, Finlandiya'ya kadar olan bölgelere göç ederek, yaz aylarını da bu bölgelerde geçiriyor. Göç yolu üzerinde bulunan ülkemizde ise en erken Şubat ayı sonunda görülen baharın habercisi leylekler, bu yıl nerdeyse 1 ay erken gelerek ülkemiz semalarında görülmeye başlandı.

Göç devam ederken, bazı leylekler ise, kendilerine yuva olarak Kocaeli’ndeki camii ve minareleri seçti. Kocaeli Körfez İlçesinin yeni camilerinden olan Körfez Yavuz Sultan Camii’de bu yıl bir çift leylek tarafından yuva olarak seçildi. Cami kubbesine yuvalarını yapan leylekleri fark eden vatandaşlar, böylesi güzel bir doğa olayına tanıklık yapacak olmanın heyecanını yaşıyor bazı vatandaşlar tarafından Hasan ve Saadet adı verilen çift leylek, günlük olarak takip ediliyor. Camii çevresinde oturan vatandaşlar, leyleklerin yumurtalarından çıkacak yavrularını ve onlara göç öncesi verecekleri uçuş eğitimlerini canlı olarak izleyecek olmanın heyecanını yaşıyor.

 

40birhaber.com Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız