Güncel

Kuzuyayla Tabiat Parkı huzurun adresi olacak

Alt ve üst yapı çalışmalarında sona doğru yaklaşılan Kartepe Teleferik projesi kapsamında Kuzuyayla’daki sosyal alanlar doğaseverlerin gözdesi olacak

15 Kasım 2023 Saat: 09:54
Kuzuyayla Tabiat Parkı huzurun adresi olacak
Kuzuyayla Tabiat Parkı huzurun adresi olacak

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve 50 yıllık hayali gerçeğe dönüştürecek Kartepe Teleferik projesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Kent sakinlerinin hayalini süsleyen proje kapsamında Kuzuyayla Tabiat Parkı’nda 200 bin metrekarelik alanda teleferikle eş zamanlı olarak çalışmalar titizlikle devam ediyor. Tüm sosyal donatıların yer alacağı Kuzuyayla, temiz havası, sessizliği ve harika doğasıyla huzurun adresi olacak.

 

RESTORANIN % 95’İ TAMAMLANDI

Turizm açısından bir cazibe merkezi olacak Kartepe Teleferik Projesi, Derbent ile Kuzuyayla arasındaki hat boyunca ağaçların üzerinden geçerek vatandaşlara çevreci ve eşsiz manzara eşliğinde bir yolculuk sunacak. Projede piknik alanları, doğalgazlı mangal ünitesi, restoran, mescit, tiny house alanı, karavanlı kamp alanı, otopark, doğa okulu, fayton kafe ve satış noktaları olacak. Bu bağlamda 285 kişiye aynı anda hizmet verecek restoranın ilerlemesi de yüzde 95’e ulaştı. Ekiplerin gece gündüz çalıştığı projenin diğer noktalardaki çalışmalar ise eş güdümlü olarak sürüyor.

 

KUZUYAYLA’DA YOĞUN ÇALIŞMA

Vatandaşların yoğun ilgi göstereceği Kuzuyayla Tabiat Parkı, doğaseverlerin gözdesi olacak. İçerisinde birçok sosyal donatının yer aldığı projede 285 kişiye aynı anda hizmet verecek restoran da bulunuyor. Kaba inşaatın bittiği restoranda, dış ve iç cephe kaplama devam ediyor. Alttan ısıtma ve diğer mekanik imalatların da bittiği restoran inşaatında bina çevresi granit imalatı sürüyor. Diğer yandan mescit ve tuvalet binası tamamlandı.

 

ALT YAPI ÇALIŞMALARI DA YAPILIYOR

Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bölgeye yönelik yatırımları sadece üst yapı ile sınırlı kalmıyor. Alt yapıya da el atan Büyükşehir, içme suyu ve atık su hatları için de çalışmalar yürütüyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla bölgede inşa edilecek yeni sosyal tesislerin içme suyu ve atık su ihtiyaçları karşılanmış olacak.

 

40birhaber.com Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız