Güncel

Marmara Denizinde İlk Kez Görüldü.. Dikkat!!

İklim değişikliği nedeniyle popülasyonu artan zehirli pusula denizanalarının Çanakkale Boğazı'nda görülmesi, akıllara Kocaeli'ye de gelir mi? sorusunu getirdi. Uzmanlar temas edilen bölgenin amonyak ya da sirke ile acilen yıkanması gerektiğini söyled

18 Nisan 2022 Saat: 10:41
Marmara Denizinde İlk Kez Görüldü.. Dikkat!!
Marmara Denizinde İlk Kez Görüldü.. Dikkat!!

İklim değişikliği nedeniyle popülasyonu artan zehirli pusula denizanalarının Çanakkale Boğazı'nda görülmesi, akıllara Kocaeli'ye de gelir mi? sorusunu getirdi. Uzmanlar temas edilen bölgenin amonyak ya da sirke ile acilen yıkanması gerektiğini söyledi.

Çanakkale Boğazı  ile sahillerde görülen, 'zehirli' olarak bilinen pusula denizanaları (chrysaora hysoscella) tedirginlik yarattı. Doğal yaşam alanları Akdeniz ve Ege olan zehirli pusula denizanaları, yüzey suyu sıcaklığının 2 santigrat derece artması ve denizdeki kirlilik nedeniyle Marmara'da da görülmeye başlandı. Kırmızı, kahverengi ve sarı renklerde olabilen, 1,5 metreyi bulan tentaküllere sahip denizanaları, cep telefonu kamerası ile de görüntülendi.

Yetkililer "Temas edildiğinde hemen denizden çıkılmalı. Temas edilen cilt kısmı amonyak ya da sirke ile yıkanmalı. Kesinlikle tatlı su ile muamele edilmemeli" dedi.

 

40birhaber.com Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız