Asayiş

Milletvekili Güzel'in dokunulmazlığı kaldırıldı

TBMM Genel Kurulu, terörist Volkan Bora ile fotoğrafları ortaya çıkan, buna “nişanlımdı” diyerek kılıf uydurmaya çalışan 

2 Mart 2022 Saat: 08:16
Milletvekili Güzelin dokunulmazlığı kaldırıldı
Milletvekili Güzel'in dokunulmazlığı kaldırıldı

TBMM Genel Kurulu, terörist Volkan Bora ile fotoğrafları ortaya çıkan, buna “nişanlımdı” diyerek kılıf uydurmaya çalışan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığını 327 oyla kaldırdı. Güzel için yargı yolu açıldı.

PROVOKE ETTİLER

TBMM Genel Kurulu, dün Anayasa-Adalet Karma Komisyonu'nun Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin raporlarını ele aldı. Ancak Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin görüşmelerden önce tartışmalar başladı. HDP'nin olayı Kürt halkına düşmanlığa çekerek ortamı provoke etmeye çalıştı.


İNGİLİZ PARLAMENTOSU NE KARAR VERMİŞSE

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "Terörle doğrudan iltisaklı bir milletvekiliyle ilgili İngiliz Parlamentosunun alacağı karar neyse bugün de Türkiye Cumhuriyeti Parlamentosu aynı kararı alacak. Gidin şikâyet edin bakalım. Gidin oralarda kapı kapı ağababalarınızı gezin. Ne kadar gayret ederseniz edin hiçbir şekilde meydanı PKK'ya, Kürt düşmanlarına bırakmayacağız" dedi.

DOKUNULMAZLIK KALKTI
Görüşmelerinden ardından Güzel hakkındaki iki dosya arka arkaya oylandı. Birinci dosya için 313 kabul, 52 ret, ikinci dosya için de 327 kabul, 52 ret oyu çıktı.

Oylamada, AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti kabul oyu kullandı. Ancak CHP'den çok az sayıda milletvekilinin oylamada yer alması dikkat çekti.
Oylamanın ardından HDP'liler "tarih sizi unutmayacak" diyerek salondan çıktı. HDP'liler, muhalefeti de eleştirdi.

TUTUKLU YARGILANABİLECEK

TBMM'nin kararı ile Güzel, dokunulmazlığı kaldırılan iki dosyadan mahkemede yargılanacak. Güzel'in tutuklu yargılanmasının önünde de engel bulunmuyor. Ancak hakkındaki hüküm kesinleşene kadar milletvekilliği devam edecek.

 

40birhaber.com Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız