Büyüksehir Leyleği,Çamurdan Kurtardı

9 Nisan 2022 Saat: 17:44
Büyüksehir Leyleği,Çamurdan Kurtardı
Yolunu şaşıran Leyleği Büyükşehir İtfaiye ekipleri kurtardı  Havaların ısınması ile birlikte göçmen kuşlarda ülkemize gelmeye başladı

Yolunu şaşıran Leyleği Büyükşehir İtfaiye ekipleri kurtardı 

Havaların ısınması ile birlikte göçmen kuşlarda ülkemize gelmeye başladı.Göçmen kuşların uğrak merkezlerinden olan Kocaeli'de, Leylekler de konaklamak için bu yıl Kocaeli'yi tercih etti. Kocaeli Büyükşehir ekipleri,göçmen kuşların göç sırasında zarar görmemesi için seferber olmuş durumda.Gözlem noktalarında kuşları yakın takibe alan ekipler, adım adım gelişmeleri takip ediyor.

İzmit Kilis Deresi'nde çamuru sıkışmış bir leylek ihbarı alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, olay yerine hızlıca ulaştı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri leyleğe zarar vermeden kepçe yardımıyla çamurdan çıkardı. Daha sonra Leyleğin üzerindeki çamuru temizleyen itfaiye ekipleri tedavisi için doğal yaşam alanı Ormanya'ya götürdü.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Medya hesabından leyleğin kurtarılma anı paylaşılarak, şu ifadelere yer verildi."Misafirimiz yolunu şaşırınca kendini Kilez Deresi'nin arıtma sularında buldu.

Bu yıl pek hoş karşılamamış olsakta, kendisiyle şu an özel olarak ilgileniyoruz.❤

Teşekkürler @kbbitfaiye ????????????

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız