Şehir Hastanesi nisanda açılıyor

24 Mart 2023 Saat: 14:10
Şehir Hastanesi nisanda açılıyor
Kocaeli’nin 10 yıldır beklediği Şehir Hastanesi nisan ayının ilk haftasında hasta kabulüne başlayacak

Kocaeli’de hizmete alınması 10 yıldır beklenen Şehir Hastanesi'nde artık sona gelindi. Nisan ayının ilk haftasında hasta kabulüne başlayacak olan hastanede, doktorlar ve sağlık çalışanları cihazların son kontrollerini yapıyor. Hastanenin başhekiminin de önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. Hastanenin resmi açılışının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile yapılacağı belirtildi.

SON KARAR ANKARA’DA VERİLDİ
Kocaeli’de yapılmasına karar verildikten sonra 2013 yılında ihalesi yapılan, 2015 yılında inşaatı başlayan hastane nisan ayının ilk haftası hasta kabulüne başlayacak. Son iki yıldır defalarca açılış tarihi verilen ancak inşaatı tamamlanmadığı, cihazların denemelerinin tamamlanmadığı gerekçeleriyle açılışı ertelenen hastane ile ilgili önceki gün Ankara’da yapılan toplantıda açılış tarihi ile ilgili son karar verildi.


PERSONEL TRANSFERİ
Şu anda sağlık çalışanlarının hastanede denemelere başlamasıyla birlikte 1-3 Nisan tarihleri arasında hastanenin hasta kabulüne başlaması bekleniyor. Yaşanan gelişme ile birlikte Kocaeli’de SEKA, Kocaeli Devlet Hastanesi, Derince Eğitim Araştırma Hastanesi'nden Kocaeli Şehir Hastanesi'ne gelecek olan sağlık çalışanları da önümüzdeki hafta itibariyle artık yeni çalışma yerlerine geçmeye başlayacak.

RESMİ AÇILIŞI ERDOĞAN YAPACAK
Hastanenin hizmete başlamasının ardından resmi açılış için çalışma yapılacak. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile yapılacak olan resmi açılış hazırlıkları 14 Mayıs seçimlerinden önce tamamlanacak ve resmi açılış yapılacak. Ancak resmi açılışın tarihi ile ilgili net bir takvim açıklanmadı.

BAŞHEKİMDE ŞEHİR HASTANESİ DENEYİMİ
Nisan ayının ilk haftasında açılması planlanan Şehir Hastanesinin başhekimi ve hastane müdürleri ile ilgili de çalışmanın tamamlandığı öğrenildi. Sağlık Bakanlığında yapılan toplantıda AK Parti Milletvekilleri ve Kocaeli’deki sağlık heyetinin hastaneye atanacak başhekimin Şehir Hastanesi deneyimi olan bir ismin olmasını talep ettikleri belirtildi. Hastane başhekiminin önümüzdeki hafta atanması bekleniyor.

5 HASTANELİK PROJE
İzmit Cephanelik bölgesinde yapılan Şehir Hastanesi toplam 388 bin metrekare kapalı alana sahip. 1218 hasta yatağı, 218 poliklinik odası, 1 helikopter pisti, 18 tutuklu ve mahkum odası, 188 yoğun bakım, 63 ameliyathane, 26 doğun odası bulunuyor. Genel Hastane, Kadın Doğum Hastanesi, Kalp Damar Cerrahisi Hastanesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hastanesi, Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi bulunuyor. Hastanenin 4 yoğun bakım, 8 servis yataklı ve ameliyathanesi olan bir yanık merkezi var.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız