Erzurum’u sevdim... Dostlarımı kaybettim...

20 Eylül 2022 Saat: 14:19
Vedat TEKIN

Beş günlük Erzurum gezisi için önce çok sevindim ama  çok sevdiğim değer verdiğim üç ağabeyim Muharrem Erdoğan, Erdal Baykara ve  Mehmet Gümüş’ün  vefatı sonrası büyük üzüntü yaşadım. KASKF Başkanı Murat Aydın tarafından organize edilen Kupa ve  ödül töreninde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın elinden plaket almak beni memnun etti. Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ahmet Önal ve yönetim kurulu üyeleri tarafından organize edilen Erzurum Tanıtım Günleri’nde soğuk havaya rağmen sıcak insanların güler yüzü bizleri mutlu etti.

 

16 SAAT YOLCULUK KEYİF VERDİ

Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Aydın ve yönetim kurulu üyeleri tarafından her yıl yapılan kupa  ve plaket ödül töreninde amatör spora verdiğim destek nedeniyle  plaketimi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın elenden plaketi almak beni çok mutlu etmişti.  Müthiş gecenin ardından Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ahmet Önal ve yönetim kurulu üyeleri ile Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan’ın organize ettiği Erzurum Tanıtım Günleri’ne katılmak için otobüs  yolculuğu için Erzurum’a yolculuk başladı. Pazartesi gecesi 22.30. da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi  Belde AŞ usta şoförleri  Faruk Şanlı ve  Hüseyin Tufan ile birlikte 16 saatlik yolculuk başladı. İlk molayı Düzce Tursan tesisleri, ikinci molayı Tosya Onur tesisleri ve üçüncü molayı Erzincan Refahiye Esadaş tesislerinde eğlenceli bir şekilde tamamlayıp Erzurum gelmeyi başardık.

 

VAKIF YÖNETİCİLERİ BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Otobüs yolculuğumuzda Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ahmet Önal, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti (KOGACE) Başkanı Cemal Kaplan, KOGACE yöneticileri ve gazeteciler ile Vakıf Kurucu Başkanı Azmi Cihat Hatipoğlu, Başkan Yardımcısı Çetin Çomaklı, Hukuk işlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Av Emrah Karaman, Vakıf Genel Sekreteri Murat Şenel, Denetleme Kurulu Bşk Yrd Selami Sayım, Vakıf Muhasibi Erdal Durmuş, Vakıf Yönetim kurulu üyelerinden Ali Kılıç, Zeki Gündüz, Ahmet Çomaklı ve Cumhur Acar ile 16 basın mensubu hazır bulundu. Yolculuk boyunca  başımızdan geçen anılar, olayları anlatıp ve güzel türkü ve şarkılarla birlikte eğlendik. Erzurum’a  ilk durağımız Aşkale Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış’a oldu. Aşkale Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış ilçede  70 dönüm alana Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükatın tarafından yapılan  Millet Bahçesi  nedeniyle teşekkür etti.  Şenyurt Restuarant’ta akşam  Çağ kebabı  yemeği sonrasında dinlendik.

 

BİRİNCİ GÜN ZİYARETLER SÜRDÜ

Gezinin birinci gününde ilk durağımız Erzurum  Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof Dr  Ömer Çomaklı ile yaklaşık bir saatlik sohbet sonrasında yapılan plaket ve hediye  töreni gerçekleşti. Atatürk Üniversitesinin başarılı  ve çalışkan Rektörü  Ömer Çomaklı beyin Üniversite çalışmaları hakkındabilgi verirken fikir alışverişinde bulunma fırsatı oldu. İkinci durağımız Erzurum Valisi Okay Memiş’i ziyaret ettik. Üçüncü durağımız Palandöken ilçenin sevilen ve sayılan Belediye Başkanı Muhammet Sunar’a  ziyareti gerçekleştirdik. Dördüncü ziyareti  Erzurum Ticaret  Borsası Başkanı Yıldırım Hakan  Oral’ı makamında  çalışmalar hakkında bilgi alıp plaket töreni  gerçekleşti. Erzurum Ticaret Odası Başkanı Yıldırım Hakan Oralın davetlisi olarak Hacıbaba Lokantasında Erzurum Çağ Kebabı, Kadayıf Dolması yiyip çarışı içini gezmeye başladık. Akşam ise Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar’ın davetlisi olarak Ergene gecesine katılıp unutulmaz bir gece yaşayıp dinlenmeye çekildik.

 

TORTUM ŞELALESİ VE KIRMIZI PERİ BACALARI ÇOK GÜZEL

Gezinin ikinci gününde Erzurum Büyükşehir Belediyesi personellerinden Şehir Tanıtım Uzmanı, Kültür Araştırmacısı Canan Şimşek hanım efendi tarafından Aziziye Tabyası ve Nene Hatun’un mezarını ziyaret ettik. Ardından ilk durağımız Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli il dışında olması nedeniyle Başkan Yardımcısı Selçuk Ayrancı’yı  ziyaret edip sohbet etme imkanı  oldu. Pasinler Kalesi (Hasan Kale) ve Belediye ait olan Kaplıcalar gezildi. Öğle yemeği sonrasında yolculuğumuzu Narman ilçesinde bulunan Kırmızı Peri Bacaları gezildikten sonra Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşcıyı ziyaret edip  fikir alışverişinde  bulunurken  Körfez ilçemizde benimde öğretmenliğini yapan çok değerli Erinç Gürbüz ile sohbet etme imkanı bulduk. Uzun bir yolculuk sonrasında gece yarısında  Uzundere Belediye sınırları içinde bulunan Tortum Gölü ve Şelasini  görme imkanı bulup Erzurum Öğretmen Evine dönüp dinlenmeye çekildik.

 

TARİHİ VE TURİSTİK YERLERİ GEZDİK

Gezinin üçüncü gününde sabah ilk önce Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı  Mehmet Sekmen’i ziyaret ettik. Ardından Çat Belediye Başkanı  Melik Yaşar’ı ziyaret edip  merkeze dönüp Erzurum Gazeteciler Cemiyetini ziyaret edip sohbet etme imkanı bulduk. Ardından Erzurum merkezinde bulunan tarihi turistik yerleri  Erzurum Kongre ve Mücadele Müzesi. Atatürk Evi Müzesi, Çifte Minareli Medrese, Yakutiye Medresesi, Erzurum Kalesi,  Erzurum Evleri, Üç Kümbetler, Erzurum Tabyaları, Ulu Cami, Lala Mustafa Paşa Camisi, İbrahim Paşa Camisi, Rüstem Paşa Kervan Sarayı (Taşhan) ve İstanbul Kapı’yı  gezip alış veriş yaptık.  Ardından Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar’ın davetlisi olarak Kısır ve  Sıla gecesine katıldık. Gece 22.30 kadar gönüllerimice türkü, şarkı, halay çekip eglenip Kocaeliye dönüş yolculuğumuz başladı. Bir saat yol aldıktan Çat Depremi sonrasında  hemen cep telefonuna sarılıp Belediye Başkanına geçmis olsun dileklerini iletip güzel haberi alıp yolumuza devam ettik.

 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ahmet Önal ve yönetim kurulu üyeleri ile Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan’ın organize ettiği Erzurum Tanıtım Günleri’ne katılırken misafirperverliği ile şehre gelen tüm insanlara örnek olan Erzurum halkının, gülen yüzü ve alçak gönüllükleri ve doyumsuz sohbeti ile Erzurum  ayrı bir tanıma fırsatı buldum. Beş gün boyunca Erzurum Çağ Kebabı,  Erzurum Ketesi., Kadayıf Dolması, Su Böreği yiyip dört günde beş kilo aldım.  Gezdiğimiz her tarihi eserin ayrı bir güzellik ve anılarla kafamızda iz bırakma imkanı  olduk. Erzurum’da beş günlük gezisinde çok yerleri ve değerli insanlarla tanışıp sohbet etme imkanım oldum.  Seneye  Erzurum gezisi için şimdiden Vakıf Başkanı Ahmet Önal’a ricamız olacak gezmediğimiz yerleri gezdirmesini  bekleyeceğiz. Bu geziyi organize  eden ve emeği bulunan herkese 40birhaber.com Sitesi olarak teşekkür ederim. En güzel günler sizlerin olmasın isteyip sevgi ve saygılar sunarım.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları