Eğitim

Özlü'den eğitime destek..

Başkan Özlü’den 12. Sınıflara  Soru Bankası Seti Hediyesi...Başkan Özlü’den İlk 1000’e Sürpriz   Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, ilçede okuyan 12. Sınıf öğrencilerine YKS Soru Bankası Seti hediye etti ve ilk

23 Şubat 2022 Saat: 09:25
Özlüden eğitime destek..
Özlü'den eğitime destek..

Başkan Özlü’den 12. Sınıflara  Soru Bankası Seti Hediyesi...Başkan Özlü’den İlk 1000’e Sürpriz

 

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, ilçede okuyan 12. Sınıf öğrencilerine YKS Soru Bankası Seti hediye etti ve ilk 1000’e giren öğrencilere sürpriz hediyeler vereceğini müjdeledi.

 

Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, periyodik olarak ilçedeki okullarda yaptığı “Gençlerle Baş Başa” programları kapsamında genç kardeşlerinin istek ve taleplerini karşılıksız bırakmıyor. Selim Yürekten Meslek Lisesi’ne yaptığı ziyarette Başkan Özlü, bir öğrenci kardeşinin üniversiteye hazırlık için soru bankası seti talebini karşılıksız bırakmadı. Bu kapsamda ilçede okuyan tüm 12. sınıf öğrencilerine dağıtılmak üzere Üniversiteye Hazırlık Soru Bankası Seti hazırlandı.

 

YOĞUN KATILIMLI DAĞITIM TÖRENİ

 

Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün ev sahipliğinde Başiskele Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen dağıtım törenine Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak, AK Parti Başiskele İlçe Başkanı Mustafa Koral, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Akkaya, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mız ile başlayan program protokol üyeleri konuşma gerçekleştirdiler.

 

CEMİL AKKAYA:  BAŞİSKELE’DE OKUMAK BİR AYRICALIK

 

Programda kürsüye ilk çıkan Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Akkaya yaptığı konuşmada şunları söyledi:

 

“Başiskele olarak 108 eğitim kurumunda 2 bin 100 öğretmen, yaklaşık 25 bin öğrencimizle eğitim ve öğretim hizmeti veriyoruz. Ülkelerin gelişmesinde eğitimin önemi çok büyük. Gelişmiş ülkelere baktığınızda eğitimini geliştiren ülkeler hep ön saflarda yer almakta. O yüzden bizler de eğitime çok önem veriyoruz. Başiskele olarak eğitimde iyi durumdayız. Hem YKS’de hem de LGS’de okullar bazında ilçeler arasında her zaman ön saflarda olduk. Bunun en önemli sebeplerinden birisi kaymakamımızın ve belediye başkanımızın eğitime verdikleri önem ve değerdir. Bu yüzden başta Sayın Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza desteklerinde dolayı çok teşekkür ediyorum.”

 

Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün okulların eksiklerinin tamamlanması ve öğrencilerin taleplerinin karşılanması konusunda her zaman kendilerine maddi ve manevi desteklerde bulunduklarını söyleyen Cemil Akkaya, “Başiskele’de okumak bir ayrıcalık ve sizler için büyük bir şans. Bu şansı siz de çok çalışarak ve gayret göstererek değerlendiriniz. Sizler bizim geleceğimizin teminatısınız. Bu yüzden devletimiz tüm imkanlarıyla sizler için seferber oluyor. Bu konuda size düşecek olan görev ve sorumluluk ise düzenli olarak çok ders çalışmanız.” dedi.

 

BAŞKAN ÖZLÜ: BİZİM GENÇLERİMİZE OLAN GÜVENİMİZ TAM

 

Genç kardeşlerinin yoğun alkışlarıyla kürsüye çıkan Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü ise konuşmasında öğrencilere çok önemli tavsiyelerde bulundu.  

 

Başiskele’de eğitime ve gençlere büyük önem verdiğini bura yaptığı konuşmada da yineleyen Başkan Özlü, “Geleceğin ellerinde yükseleceğine inandığım Başiskele’mizin ve ülkemizin gençleri, kardeşlerim hepinizi sevgiyle canıgönülden kucaklıyorum. Sizler gelişmiş Türkiye’nin gelecekteki yöneticileri olarak karşımızda duruyorsunuz. Biz her zaman gelecek sizlerin ellerinde yükselecek diyoruz. Çünkü biz sizlere güveniyoruz ve inanıyoruz. Bu yüzden siz değerli kardeşlerimizin bedensel, zihinsel ve kişisel gelişimleriniz için Başiskele Belediyesi olarak her zaman yanınızda olacağız ve sizlere her türlü yardım ve desteği sağlayacağız.” diye konuştu.

 

“GENÇ KARDEŞLERİMİZİN FİKİRLERİNİ TEK TEK HAYATA GEÇİRİYORUZ”

 

Gençlerle yaptığı istişarelerin neticesinde ortaya çıkan fikir ve projelere büyük değer verdiğini anlatan Başkan Özlü, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Gençlerle Baş Başa” programlarımız kapsamında ilçemizdeki tüm 12. sınıf öğrenci kardeşlerimizle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunduk. Genç kardeşlerimin istek, talep ve önerilerini dinledik. Bu YKS Soru Bankası Seti dağıtımımızın da bir öğrenci kardeşimin talebi doğrultusunda oldu. Çok verimli ve keyifli vakitler geçirdiğim genç kardeşlerimiz ile yaptığımız sohbetler sırasında çok güzel fikirler geliyor. Bu engin fikirlerin her birine büyük değer verip projelendirerek tek tek hayata geçiriyoruz.”

 

“GENÇLİK ÇALIŞMALARIMIZLA KOCAELİ’DE ÖNCÜ OLDUK”

 

“Ben Yasin abiniz olarak, gideceğiniz yolda sizlere yol gösteren değil, gitmek istediğiniz yola ışık tutan, yolu açan, yollarınızı aydınlatmaya çalışan biri olarak  bu yolda ihtiyaç duyduğunuz tüm destek ve yardımları sağlamaya çalışacağım. Gençlik çalışmalarımızla Kocaeli’de öncü olduk. Bu çalışmalarımız Ankara’da yapılan belediyeler arası gençlik projeleri yarışmasında yüzlerce projeyi geride bırakarak ödüllendirildi. Gençlik bizim için çok önemli ve geleceğimiz. Bizler en güzel eserleri, yolları ilçemizde inşa edebiliriz. Bu yüzden bizler asırlar boyunca dünyaya barış, adalet, hoşgörü, ilim ve irfan ile hükmeden bir neslin torunları olarak eğitime, gençliğe, bilime, teknolojiye, sanata ve spora büyük değer veriyoruz. Bu doğrultuda siz gençlerimize en güzel işleri kazandırmanın gayretiyle gönülden çalışıyoruz. Sizleri çok seviyoruz ve sizleri çok önemsiyoruz.”  

 

BAŞKAN ÖZLÜ 8. SINIFLARA DA MÜJDE VERDİ

 

“Sizler için hazırladığımız bu kitapları bilenlere sorduk soruşturduk araştırdık, üniversiteye hazırlıkta büyük fayda sağlayacağınız bir set oluşturduk. İlçemizde okuyan 8. Sınıf öğrenci kardeşlerimize de Liselere Giriş Sınavı Seti hazırlayacağız. Önümüzdeki hafta onlara da dağıtım gerçekleştireceğiz. İnşallah sınavdan sonra karşılaştığımızda herhangi bir üniversiteye yerleştiğinizin haberlerini bizzat sizlerin ağzınızdan duymak bizleri çok memnun edecek ve sevindirecek.”

 

İLK 1000’E GİREN ÖĞRENCİLERE AYRI BİR ÖDÜL

 

Başkan Özlü, “Başiskele’de YKS sonucunda ilk 1000’e giren 4 öğrencimiz vardı. Bu yıl sayısının daha çok artacağına inancım tam. Buradan bu sene ilk 1000’e giren öğrencilerimizi ödüllendireceğimizin sözünü de veriyorum. Hepinize başarılar ve zihin açıklığı diliyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

KAYMAKAM ÇAKMAK: EMEK VERMEDEN HİÇBİR ŞEY ELDE EDİLEMEZ

 

Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak ise yaptığı konuşmada, “Belediye Başkanımız Yasin Özlü’nün okullara nasıl güzel destekler yaptığının bizzat ben şahidiyim. Bu noktada kendisine ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bu zamanda öğrencilerimizin başarılı olması için devletimiz tüm imkanlarıyla seferber olarak fiziki şartları en güzel şekilde ayarlıyor. Burada geriye kalan tek şey ise gençlerimizin gayret göstermesi ve çalışmak. Şunu unutmayın ki emek vermeden hiçbir şey elde edilemiyor. Şunu da unutmayın ki hiç kimse kimseden daha zeki değil. Siz birbirinizden daha çok çalışmayla ayrılabilirsiniz, ilerlersiniz. Yarın sizler bizim yerimizde olacaksınız. Ama daha iyi çalışarak bizden daha iyi olacaksınız ve ülkemizi daha ileri taşıyacaksınız. Bu yüzden sizleri önemsiyoruz.” dedi.

 

GENÇLERE HEDİYELERİ TAKDİM EDİLDİ

 

Konuşmaların ardından Kaymakam Necip Çakmak, Belediye Başkanı M. Yasin Özlü ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Akkaya temsili olarak bazı öğrencilere hediyelerini takdim ettiler.

 

40birhaber.com Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız