Güncel

Safiport’un ÇED toplantısında gergin anlar

Safiport Derince Uluslarası Liman İşletmeciliğinin Derince Limanında yapmak istediği planlanan Rıhtım, Dip Tarama, Granüler ve Kimyasal Depolama Tankı İlavesi projesi ÇED toplantısında yetkililer ve vatandaşlar arasında gerginlik yaş

14 Nisan 2022 Saat: 11:55
Safiport’un ÇED toplantısında gergin anlar
Safiport’un ÇED toplantısında gergin anlar


Safiport Derince Uluslarası Liman İşletmeciliğinin Derince Limanında yapmak istediği planlanan Rıhtım, Dip Tarama, Granüler ve Kimyasal Depolama Tankı İlavesi projesi ÇED toplantısında yetkililer ve vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı.

Safi Derince Uluslararası Liman İşletmeciliği Anonim Şirketi Kocaeli Derince Şubesi tarafından, Kocaeli İli, Derince İlçesi, Deniz Mah., Limanyolu Cad., Derince Liman İşletmesi Sitesi No:21 Mevkii adresinde yapılması planlanan Rıhtım, Dip Tarama, Granüler ve Kimyasal Depolama Tankı İlavesi projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı bugün yapılmak üzere Derince 60 Evler Sahilinde bulunan Yelken Restaurant’ta gerçekleştirildi.

GERGİNLİK YAŞANDI
Toplantıda ÇED Şube Müdürü Güneş Ekşi’nin tuttuğu tutanakta halkın bilgi edinme hakkını kullanmak istemediği belirtmesi ve Safiport'un Genel Müdürü’nün tutanağı imzalaması üzerine toplantıya katılan vatandaşlar ve taraflar arasında gerginlik yaşandı. Gerginliğin başlamasıyla birlikte toplantıdan çıkmak isteyen yetkililer vatandaşlar tarafından engellenirken polis tarafından çembere alınarak dışarı çıkartıldı.
“KOCAELİ VALİLİĞİ SUÇ İŞLİYOR”
Toplantı sırasında konuşma HDP Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu memurların yanlış tutanak tuttuğunu belirterek geçersiz olacağını belirterek, “Vatandaşlar da kendi hazırladıkları tutanağa şerh düşüreceklerini ve öyle kabul edeceklerini söyledi. Bu toplantıyı kendi kendinize açacaksanız bizi niye çağırdınız. Tuttukları tutanağı geçerli yapmaya çalışıyorlar. Bunu kabul etmiyoruz. Kocaeli Valiliği suç işliyor. Siz valilik görevlisisiniz tarafsız olmak zorundasınız. Derince Limanı'na peşkeş çekiyorlar. Sahte tutanağı kaçırıyorlar. Bir dayatma ile toplantı yapmaya çalıştılar. Yanlış ve sahte tutanak tutuldu. Biz bu tutanağın birleştirilmesini istedi. Ama devletin görevlisi taraflı bir tutum sergiledi. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki kanser vakalarının arttığını kendim tespit ettim. Şimdi de halkın sağlığını tehdit eden yapıya karşı duruyoruz. Kocaeli Valiliği'ne sesleniyorum” şeklinde konuştu.
LİMANA NE YAPILACAK?
Körfez Tütünçiftlik Sahili Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Yaprak Fidancı daha önce yaptığı açıklamada, “Derince Safiport Limanı’na, denizlerimize bugüne dek on binlerce dönüm dolgu ve dip tarama yapmamış gibi şimdi de denizde yaklaşık 900 bin metreküp dip tarama, 16 bin metrekare dolgu ile karada 47 tane daha ilave depolama tankı yapmak istiyor” ifadelerini kullanmıştı.

 

40birhaber.com Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız