Güncel

Solaklar kavşağı mimarisiyle dikkat çekiyor

Büyükşehir’in Kandıra yolundaki trafiği kesintisiz bir hale getirmeyi planladığı Yeşilova Solaklar Köprülü Kavşağı modern mimarisiyle dikkat çekiyor

31 Ekim 2023 Saat: 16:07
Solaklar kavşağı mimarisiyle dikkat çekiyor
Solaklar kavşağı mimarisiyle dikkat çekiyor

 

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kandıra yolundaki trafik akışını kesintisiz hale getirecek Yeşilova-Solaklar Köprülü Kavşağı Projesi aralıksız devam ediyor. Her yöne ulaşımı karşılayacak olan, modern ve farklı mimarisiyle dikkat çeken kavşakta çalışmalar hızla ilerliyor. Son olarak kavşak kolu başlık kirişi donatı, yan yol istinat duvarı radye donatı ve perde kalıp imalatlarıyla toprakarme panel montaj çalışmaları yapılıyor.

 

KARADENİZLİLER MAHALLESİNE DÖNEL KAVŞAK

Proje kapsamında Altıncıoğlu Caddesi trafiğe geçici olarak kapatılarak kazı ve dolgu çalışmalarına başlandı. Otoyolun kuzeyine yapılacak yeni yolla Zübeyde Hanım Caddesi ile Altıncıoğlu Caddesi birbirine bağlanacak. Yeni yolda 3 adet köprü yapılacak. 2 şerit ve 12 metre genişliğinde olacak yeni yol, Yeşilova Mahallesi’ni Karadenizliler Mahallesi’ne bağlayacak. Karadenizliler Mahallesi’ne yapılacak dönel kavşakla da trafik akıcı hale gelecek.

 

5 ADET KÖPRÜ YAPILIYOR

Proje kapsamında D-605 İzmit Kandıra yolu üzerinde 2 adet ve TEM Otoyol kenarına yapılacak olan kuzey yan yol için 3 adet olmak üzere toplamda 5 adet prefabrik öngerme kirişli köprü inşa ediliyor. Projede 6 adet kutu menfez, 13 adet toprakarme duvar,148 metre istinat duvarı, 50 metre betonarme duvar inşaası yer alıyor. Yeşilova köprüsünde köprü ayakları imalatı tamamlanırken öngerme kirişli köprünün kiriş montajına başlanacak.

 

ZÜBEYDE HANIM CADDESİ ALTERNATİF YOL

Doğu-Batı Yeşilova, TEM Otoban kenarı Kuzey Yan yol ve D-605 İzmit Kandıra yolu olmak üzere yaklaşık 6,5 kilometre Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) sıcak kaplama yol ve drenaj imalatları, tretuvar ve aydınlatma imalatları yapılacak. Tamamlandığında kent içi ulaşıma nefes aldıracak proje kapsamında Zübeyde Hanım Caddesi uzatılarak alternatif yol haline getirilecek.

 

40birhaber.com Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız