Dünya

Suriye'de 1 aylık bebek enkazdan sağ çıkarıldı

Suriye'nin İdlib ilinde savaş uçaklarının enkaza çevirdiği binadan 1 aylık Hamide bebek sağ kurtarıldı. Sivil savunma görevlisi Ebu Kilfe, enkazdan çıkarttığı bebeği acil servise ulaştırırken göz yaşlarına boğuldu.

1 Ekim 2016 Saat: 13:55
Suriyede 1 aylık bebek enkazdan sağ çıkarıldı
Suriye'de 1 aylık bebek enkazdan sağ çıkarıldı

Suriye'de Beşar EsAd rejimi ve Rusya'nın yoğun hava saldırılarına hedef olan İdlib'de bombalanan bir binanın enkazından, 1 aylık bebek sağ çıkartıldı.
Ülkenin kuzeybatısında muhalif grupların kontrolündeki İdlib'e düzenlenen şiddetli hava saldırılarında sabaha karşı, sivillerin ikamet ikamet ettiği 5 katlı bir bina vuruldu. Rejim ya da Rus uçaklarının vurduğu binanın enkazındaki vatandaşlara ulaşmaya çalışan sivil savunma ekipleri, 7 kişinin cansız bedenini buldu.


Ekipler bu sırada yıkıntıların içindeki 1 aylık bebeği fark etti. Titiz bir çalışma sonucunda enkazdan sağ çıkartılan bebek, ambulansla sahra hastanesine yetiştirildi.
Sivil savunma ekiplerince isminin Hamide Matuk olduğu tespit edilen bebeğin ailesinin ise enkaz altında kaldığı ya da ölenler arasında bulunduğu düşünülüyor.


Ekipler bombardımanda ölenlerin kimlik belirleme çalışmalarını sürdürüyor.


Bebeği enkazdan çıkararak ambulansa götüren ve acil serviste sedyeye koyana kadar kucağından bırakmayan sivil savunma görevlisi Ebu Kilfe, göz yaşlarına boğulduğu anları şöyle anlattı:
"Onu enkazın dördüncü katta fark ettik. Yaşıyordu. Allah'ın izniyle enkazın içinden iki saat süren bir çalışmayla kızı sağ salim çıkartmayı başardık. Kız bir aylık. Daha bebek. Ölebilirdi de. Bebeğin ağır bir yarası yoktu. Allah'a şükür. Onu görünce kızım aklıma geldi ve kızım gibi görüp kucağıma aldım. Anlatılamayan bir şeydi. Ağladım."

 

40birhaber.com Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız