Talha Tekin
Talha Tekin

2 farklı Kocaelispor

19 Eylül 2022 Saat: 17:10

Pazar günü yine bizim gibi iyi bir bütçeyle şampiyonluk hedefiyle kurulan Bucaspor'u Derince Stadında ağırladık. Yine 2 devrede 2 farklı Kocaelispor vardı sahada. İlk yarıda ön alanda pres yapan, topla daha iyi oynayan ve gol arayışında olan bir Kocaelispor varken 2.yarıda geriye yaslanan hücum etmekte zorlanan tıpkı Sarıyer maçında olduğu gibi pas yapamayan bir takım profili vardı. Fırat Gül yine maçın önüne geçti. Yaptığı bazı değişiklikleri son derece makul buldum amacını belli eden değişikliklerdi; orta saha direncini arttırmak için Mehmet Taş'ı ve Yiğitali'yi aldı. Rakibin çok fazla geldiğini görünce kontraataktan Hazarhan'ın süratiyle faydalanabilirim diye düşündü belli ki ancak hocanın farkında olmadığı ya da müdahale etmek istemediği bir nokta vardı ki takım olarak geriye yaslanmış ve oyunu kendi sahamızda kabul etmiştik. Yıllardır maç izlerim; bir takım geriye yaslanmaya başlamışsa gol yemesi kaçınılmaz oluyor artık. Geçen sene Mustafa Reşit Akçay'ın eleştirilmesinin en büyük nedeni budur, aynısını Fırat Gül'de gördük. Değişikliklerden sonra 2 pozisyonda takım önde baskı yapmaya ve takım olarak yükselmeye başladığı anda Okan ve Tayfun'la çok net bir gol pozisyonu yakaladık ve maalesef atamadık hemen sonra ise kalemizde golü gördük. Oyuncu psikolojisidir olabilir takım olarak istemsiz geriye çekilebilirler. Ancak bir teknik direktör o noktada takımı uyarmalı ve ileriye doğru taşıyacak hamleleri yapmalıdır. Nitekim hocanın yaptığı değişiklikler sonrasında topu ayağında tutacak ileri pasla çıkacak oyuncumuz sahada yoktu. Okan Eken bence maçın oyuncusu olabilir; rakip savunma zaman zaman 2 stoperle onu durdurmaya çalıştı. Hoca 82'de onu da çıkardı. Mertan'ı Okan'ın yanına alsa rakip takım, savunmasıyla birlikte bu kadar rahat gelebilir miydi? Eylemler ve söylemler birbirini tutmalı artık. Fırat hoca topla oynayacağız dedikçe biz maçın ilk devresinde ya da ikinci devresinde bu amaçtan tamamıyla vazgeçiyoruz, örnekleri de son 2 maçta mevcut. Buca maçının ardından önce Fırat Gül'e sonra ise başkan Engin Koyun ve yönetime yoğun tepkiler verildi, istifaya çağrıldılar. 

YENİ YAPILANMA GEREKLİ !

Taraftar arasında da farklı fikirler var, kimi sadece hoca istifa etmeli diyor kimi hem başkan hem hoca istifa etsin diyor... Gelinen noktada küme düşmüş olmak, bizim camiada net bir "travma" yarattı bu etkilerle şampiyonluk yolunda ilerlemenin hayalperestlik olduğunu düşünüyorum. Yapılacak kongre sonrası yeni bir yönetim yeni bir yapılanma şart. Çünkü artık tarafların sabrı kalmadı gibi gözüküyor. Eminim başkan/yönetim tarafı da oldukça yorulmuş durumdadır. Kendimi bildim bileli Kocaelispor sevdalısıyım. Bizim camia kaos'a en müsait camialardan biri, kaos ortamından uzaklaşmadıkça bir başarı geldiğini hatırlamıyorum. 2-3 maç kazanırız ortalık sakinleşir herkes kenetlenmiş gözükür en ufak bir olumsuz sonuçta yine aynı tabloları görürüz. Bu döngüye girmemek için, daha sağlıklı bir gelecek inşa etmek için yönetim değişmeli. Kim olursa olsun Kocaelispor siyasete alet edilmesin, siyasi hesaplaşmaların kullanacağı yer olmasın..

 

40birhaber.com Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

İvmeleniyoruz17 Eylül 2023 Saat: 11:56
Adaptasyon13 Ağustos 2023 Saat: 16:28
Kocaelispor ilk lig maçına Manisa FK karşısında çıktı ve sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.
Umut dolu bir sezon..9 Ağustos 2023 Saat: 02:13
'Türk Siyaseti' nereye gidiyor?30 Haziran 2023 Saat: 03:58
Bir süredir yoğun gündemle birlikte yazılarıma ara vermiştim. Bu süreçte iç siyasette ve dış dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip ettim. Dış politika ve dünyada yaşanan gelişmeleri bir başka yazımda ele alacağım.
Bir daha buluşmayalım 2.lig!17 Mayıs 2023 Saat: 04:29
2.ligde fazla takılmadan bir vitrin niteliğinde olan 1.lige geri döndük. Süper lig hedefine tekrar yaklaştık.
Tüm Yazıları