Talha Tekin
Talha Tekin

2 puan daha bıraktık

Kocaelispor ve kent sporu üzerine bol bol yazacağım, ilk olarak Kocaelispor’la başlamamak olmazdı…

1 Mart 2022 Saat: 12:01

Kocaelispor’umuz deplasmanda karşılaştığı İstanbulspor karşısında son dakikada 2 puanı bıraktı. Maça iyi başlayan taraf Kocaelispor olmasına rağmen belirli periyotlarda İstanbulspor iyi pas yaparak oyunun kontrolünü eline aldı. 56.dakikada maç içinde defalarca fırsat kovalayan Babacar Gueye’nin fırsatçılığı sayesinde atılan gol ile öne geçtik ancak skoru koruyamadık. 1-0’dan sonra İstanbulspor risk alarak oynadı bu riskler bizim için pozisyonlar demekti; çok net bir pozisyon da yakaladık ancak bir türlü gole çeviremedik. Oyunu kontrol altına alamayışımız, uzun süre forma giymeyen oyuncuların maçın yoğun temposuyla mücadele etmek zorunda kalması ayrı bir handikap yarattı.

DİNO DÖNDÜ

Takım halinde çok kötü bir futbol oynamadık, futbolcular özelinde değerlendirecek olursak geldiği günden bugüne kadar bir katkı alamadığımız Omolo çok kötü bir maç geçirmedi ancak son dakikalarda kenara gelmek durumunda kaldı (sarı kartı da vardı). Kerem ve Semih, rahatsızlığı bulunan Mehmet Yılmaz ve Atila Turan’ın yerine forma aldılar oldukça başarılıydılar. Özellikle Kerem Can Akyüz, Atila Turan’ın yerine önümüzdeki haftalarda tercih edilebilir. Son zamanlarda yediğimiz golün ya da gollerin birçoğunu Atila’nın olduğu kanattan yedik. Bu maçta Kerem orayı iyi kontrol etti, hücumda artı değer sağlamasa da savunmada problem yaşamamak önemliydi. Uzun bir aradan sonra dönen Dino bu takımın vazgeçilmezi olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Orta sahadan aldığı toplar, oyunu yan taraflara açması, oyun zekasıyla, kalitesini bir kez daha ortaya koymuştur. Yine kaliteli bir oyuncu olan Kolovos ise düşük viteste giden araba gibi bir iki kademe ileri atlamıyor kendi atlasa takım da ileri atlayacak aslında…

KLİŞE BELKİ “BU HAKEMLERLE OLMAZ”

Biraz da hakemleri konuşmak lazım. Hakemleri en az konuşan camiayız belki de. Maç sonrası basın toplantısında teknik sorumlu Mehmet Altıparmak, “sen ilk önce skoru bulacaksın sonra hakemleri değerlendireceksin” minvalinde bir cümle kullandı. Gerçekten öyle ama Türk Futbolu öyle bir noktaya geldi ki maçı futbolcular oynuyor ancak skoru hakemler belirliyor. Kocaelispor’un alt liglerden 1.Lige uzanan serüvenini yakından takip ettik hepimiz. Bir üst lige çıkıldıkça hakemlerin verdikleri veya vermedikleri kararlar skora direkt etki etmeye başladı. Normalde lig düştükçe futbol kalitesinin düşeceği varsayımından yola çıkarak hakemin sonuca daha fazla etki etmesini beklemek gerek fakat bu durum böyle olmuyor. Dün kaleci İsmet’in önündeki oyuncunun ofsayt olduğu pozisyonu konuşmaya bile gerek yok; son dakikada atağa çıktık korner oldu. Hakem korneri kullandırtmadı ve maçın son düdüğünü çaldı. İçerideki her maça giderim, biz topu rakip sahaya atmadığımız müddetçe korner de kullanıldı, atak da devam ettirildi. Niyet ÖNEMLİ ! Attığı golden sonra dakikalarca saha içinde sevinenler de İstanbulspor futbolcularıydı. Maç içinde saatini göstermekle “saati tutuyorum, oyun oynattırıyorum” demekle olmaz bu işler niyet önemli. Hakem de farkında; o kornerden gol gelse bu sefer İstanbul tarafının tepkisini alacak.. Bu farkındalıkla 1-1 olsun herkes sakince stattan ayrılsın diye düşündü muhtemelen.

ÖNÜMÜZ AÇIK

3 deplasmanda 5 puan aldık. Tuzla ve İstanbul maçlarında 4 puan bıraktık da diyebiliriz. Takımın oyunu gün geçtikçe gelişiyor. 2.Lig şampiyonluğumuzun ardından bir yazı yazmıştım bu ligi mola yeri gibi düşünebiliriz demiştim. Küme düşeceğimizi sanmıyorum. Ama bu sene gördük ki bu ligin de çok büyütülecek bir tarafı yok. Seneye doğru ve İHTİYAÇ kadarı transferlerle bir üst lige yol alabiliriz. Matematiksel olarak hala imkan var ama bıraktığımız 4 puan ve ligdeki rekabetin sürprizlere neden olması bizi play-offtan alıkoyacaktır diye düşünüyorum. Cuma günü Keçiörengücü ile içerde oynayacağız. Farklı alınacak bir galibiyet takımın motivasyonunu da yerine getirecektir. Fikstür biraz daha kolaylaşıyor, kolay maç yok ancak fikstürün biraz lehimize yönelik olduğunu söylemek mümkün. Artık seri galibiyetleri bekliyoruz…

 

40birhaber.com Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

İvmeleniyoruz17 Eylül 2023 Saat: 11:56
Adaptasyon13 Ağustos 2023 Saat: 16:28
Kocaelispor ilk lig maçına Manisa FK karşısında çıktı ve sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.
Umut dolu bir sezon..9 Ağustos 2023 Saat: 02:13
'Türk Siyaseti' nereye gidiyor?30 Haziran 2023 Saat: 03:58
Bir süredir yoğun gündemle birlikte yazılarıma ara vermiştim. Bu süreçte iç siyasette ve dış dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip ettim. Dış politika ve dünyada yaşanan gelişmeleri bir başka yazımda ele alacağım.
Bir daha buluşmayalım 2.lig!17 Mayıs 2023 Saat: 04:29
2.ligde fazla takılmadan bir vitrin niteliğinde olan 1.lige geri döndük. Süper lig hedefine tekrar yaklaştık.
Tüm Yazıları