Talha Tekin
Talha Tekin

Artık tamamen şampiyonluğa odaklanmalıyız!

14 Ekim 2022 Saat: 00:17

Lige 2 galibiyetle başlayan Kocaelispor, üst üste yaşadığı puan kayıplarına rağmen zirveye ortak bir durumda. Uşak, Balıkesir, Pazarspor ve Fethiyespor galibiyetleriyle seri yakalayan temsilcimiz İskenderunspor'un 1 puan gerisinde. 1461 Trabzon maçını kazandığımız İskenderun'un puan kaybı halinde yeni lider biz olacağız. Bu ligde deplasmanlarda alınacak her puan değerli, içeride oynayacağımız maçlarda ise 3 puandan başka bir alternatif olmamalı. Ligin üstünde bir kadro kuran Kocaelispor'umuzun lig sonunda şampiyonluğa ulaşması hayli mümkün görülüyor. Geride bıraktığımız 9 haftada 20 gol ile ligin en çok atan takımıyız yediğimiz 9 gol fazla gibi gözükse de sadece 2 maçta 6 gol yedik. Ancak bu iki maçta da alınan puanlar yenilen gollere rağmen oldukça olumlu bir nokta olarak görülmeli. Fırat hocanın Yusuf Cihat,Kubilay,Tayfun ortasaha üçlüsü takımın ofans gücünü daha da arttırdı. Savunmanın merkezinde ise hala tam yerleşemedik. Sakatlıklardan dolayı o bölge biraz oturmamış gözüktü. O bölgede Yalçın, Diego ikilisi ligin sonuna kadar devam etmeli. Elbette Samed Ali Kaya'dan bahsetmeden geçemeyeceğim. Geldiği günden beri eleştiri okları üstünden hiç eksilmeyen Samed Ali 5 golle takımın golcüsü konumunda. Yetenek seti sınırlı olabilir ama bitiricilik noktasında gerekli özveriyi gösteriyor ve bunu başarıyor. 

Kongre

Mevcut yönetim 19 Kasım tarihi için genel kurul kararı aldı. Maç içinde yönetime karşı tepkilerin de artık kesilmesi gerekiyor. Herkes kongrede gelip düşüncesini açık bir şekilde ifade eder diye düşünüyorum. Bu tepkiler maç içinde yapıldığı zaman futbolcuları da demoralize ediyor olabilir. Bunları bırakıp şehir olarak şampiyonluğa kenetlenmemiz lazım. Yönetim ve başkanın gitmesini isteyenlere hak vermekle birlikte henüz ikinci bir başkan ve yönetim adayının çıkmadığını görmekteyiz. Herhangi bir aday çıkmadıkça Engin Koyun ve yönetimini göndermek istesek de ne elde edeceğiz? Kocaelispor taraftarı gerektiğinde kulüp yönetimini dahi devralmıştır. Taraftar her zaman kişilerden daha büyüktür, zaten bu takım bugün hala buralardaysa taraftarın sayesindedir ama taraftarın da biraz mantık içinde hareket etmesi gerekli. Gerekiyorsa alternatifi taraftar oluşturmalı. Yoksa bir arabanın içinde birileri gaza basmaya birileri ise frene basmaya çalıştıkça o araba olduğu yerde patinaj yapıp durur. Bizim camianın biraz da durumu buna benzemekte. Kocaelispor için en hayırlı olanın gerçekleşmesi dileğimle...

 

Şampiyonluk gelsin bu sene, kutlayalım fethiyede...

 

40birhaber.com Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

İvmeleniyoruz17 Eylül 2023 Saat: 11:56
Adaptasyon13 Ağustos 2023 Saat: 16:28
Kocaelispor ilk lig maçına Manisa FK karşısında çıktı ve sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.
Umut dolu bir sezon..9 Ağustos 2023 Saat: 02:13
'Türk Siyaseti' nereye gidiyor?30 Haziran 2023 Saat: 03:58
Bir süredir yoğun gündemle birlikte yazılarıma ara vermiştim. Bu süreçte iç siyasette ve dış dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip ettim. Dış politika ve dünyada yaşanan gelişmeleri bir başka yazımda ele alacağım.
Bir daha buluşmayalım 2.lig!17 Mayıs 2023 Saat: 04:29
2.ligde fazla takılmadan bir vitrin niteliğinde olan 1.lige geri döndük. Süper lig hedefine tekrar yaklaştık.
Tüm Yazıları