Talha Tekin
Talha Tekin

Bir daha buluşmayalım 2.lig!

2.ligde fazla takılmadan bir vitrin niteliğinde olan 1.lige geri döndük. Süper lig hedefine tekrar yaklaştık.

17 Mayıs 2023 Saat: 04:29

Kocaelispor geçen sene düştüğü TFF 1.lige bir sene aranın ardından tekrar çıktı. Sene başında çalkantılı bir şekilde sezona girdik, üstelik statsızdık. Göçebe gibi farklı yerlerde maçlar oynadık ve taraftar-Fırat Gül-yönetim gerginliği sezon başlangıcına da yansımıştı. Nitekim sene başındaki oluşan hava, bu takımın yüksek bütçesine rağmen ligi çıkma noktasında birçok eksikliğinin olduğunu gösteriyordu. Hatta oyun anlamında da oldukça vasattık diyebilirim. 

Sarıyer Maçı

Ligin 4.haftasında ise Sarıyer maçında ise şampiyonluk geldi diyebiliriz. O maçtan sonraki yazımın başlığını "şampiyon reaksiyonu" olarak belirlemiştim. O gün takımdaşlık ruhunun oluştuğunu veya oluşmaya başladığını düşünüyorum. Gelinen şampiyonluk noktasına kadar ise her gün üstüne koyan ve oyununu da geliştiren bir Kocaelispor söz konusudur. Fırat Gül'ü eleştirdiğimiz çokça an olmuştur ki bu eleştirilerin çoğunda haklı olduğumuzu düşünüyorum... Sonuç itibariyle hocanın da davranışlarında farklılaşmalar meydana gelmiştir. Kendisinin Kocaelispor kariyeri, puansal olarak başarılı bir konumdadır. Düştüğü gibi çıkarttı ve nötrledi. Bundan sonraki süreçte şans vermeye gerek var mı bu takdir yönetim ve kamuoyunundur.

Futbolcu kardeşlerimizin sezonun özellikle 2. yarısında ve hatta son bölümlerinde büyük bir karakter koyduklarını söylemeden geçemeyeceğim. Oyun olarak iyi olmadığımız maçlar da olmuştur fakat sahada gösterilen mücadele ve hırs gerekli puanları almamızı sağlamıştır. Sezonun oyuncu bazında değerlendirmesini yapacak olursak kötü diyebileceğimiz pek bir oyuncu yok. En iyi olarak başta kim gelir sorusunu cevaplamakta ise güçlük çekiyorum. Fakat Samed Ali, kaleci Gökhan ve Tayfun sıralaması yaptım kendimce. Hiçbir oyuncumuzun emekleri gözardı edilemez fakat Samed Ali'nin kritik anlardaki golleri, kaleci Gökhan'ın en kritik anlardaki kurtarışları Tayfun'un gösterdiği mücadele ve hücumda sağladığı efektiflik bu 3 oyuncuyu bu sezon için farklı yerde kılıyor benim için. 

Önümüzdeki sezon, iskeleti çok bozmadan yerinde takviyelerle play-off ve ayakları yere sağlam basan, kapasitesini bilen bir takım oluşturmamız gerekiyor. Basın toplantısında ifade ettiği üzere anlaşılan başkan Engin Koyun da böyle düşünüyor. Düşünce ve eylemlerin ne kadar örtüşeceğini önümüzdeki dönemde göreceğiz. Başkan Engin Koyun ve yönetim kurulunu, Fırat Gül ve teknik heyeti, futbolcu kardeşlerimizi ve nihayetinde büyük Kocaelispor taraftarının şampiyonluğunu tebrik ediyor ve şampiyonluğunu kutluyorum. Emeği geçen herkese teşekkürler.

İzmit Belediyespor da neden olmasın?

Geçtiğimiz sezon küme düşen tek Kocaelispor olmamış bir diğer temsilcimiz, kadın basketbol takımımız İzmit Belediyespor da süper lige veda etmişti. Kent prestiji açısından da önemli gördüğüm bu takımın üst liglerde ve organizasyonlarda oynaması gerektiğini düşünüyorum. Tesadüf odur ki , İzmit Belediyespor'u da düşüren takımın başında bir başka Fırat yani Hasan Fırat Okul vardı. Bu sene İzmit Belediyespor da tıpkı Kocaelispor gibi bir üst lige çıkmaya yani süper lige çıkmak mücadele ediyor. 2 Fırat hoca düşürdükleri gibi çıkaracaklarını gösterdiler bize. İzmit'in perileri, play-off final serisinde son oynadığı maçta rakibini Antalya'da yendi ve seride 2-1 öne geçti. 4. maç da yine Antalya'da oynanacak. O maçı kazanamasak bile bütün Kocaeli halkını temsilcimizi desteklemesi adına salona davet ediyorum. Umarız seri 4.maçta biter ve tekrar İzmit'e taşınmadan süper lig biletini alırız.

 

40birhaber.com Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

İvmeleniyoruz17 Eylül 2023 Saat: 11:56
Adaptasyon13 Ağustos 2023 Saat: 16:28
Kocaelispor ilk lig maçına Manisa FK karşısında çıktı ve sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.
Umut dolu bir sezon..9 Ağustos 2023 Saat: 02:13
'Türk Siyaseti' nereye gidiyor?30 Haziran 2023 Saat: 03:58
Bir süredir yoğun gündemle birlikte yazılarıma ara vermiştim. Bu süreçte iç siyasette ve dış dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip ettim. Dış politika ve dünyada yaşanan gelişmeleri bir başka yazımda ele alacağım.
Sükûnet6 Nisan 2023 Saat: 06:57
Değerli 40birhaber okuyucuları ve Kocaelispor camiası, bir süredir Kocaelispor'da yaşananları gözlemlemek ve bu doğrultuda bir yazı yazmak amacıyla yazılarıma kısa süreli ara vermiştim.
Tüm Yazıları