Talha Tekin
Talha Tekin

BU ŞEHİRDE KORKAKLARA YER YOK!

Kocaelispor ve diğer takımlarımızın menfaatine katkı sağlayacağını düşündüğüm için hep yapıcı, iyimser yorumlarda bulunmaya çalıştım…

23 Mayıs 2022 Saat: 11:34

BU ŞEHİRDE KORKAKLARA YER YOK!

 

Kocaelispor ve diğer takımlarımızın menfaatine katkı sağlayacağını düşündüğüm için hep yapıcı, iyimser yorumlarda bulunmaya çalıştım…Fakat bu şehir spor anlamında yönetilemiyor…

 

Siyasette, ticarette başarılı olabilirsiniz ancak kulüp yönetmek farklı bir meziyet ister. Kocaelispor Kulüp Başkanlığı ise apayrı…Kocaelispor türlü zorluklarla çıktığı 1.ligden bir zoru başararak küme düştü. Harcanan milyonlara rağmen; her takımın her puanı alabildiği bir ligde bu takımı küme düşürmek yetenek isterdi. Bu da Engin Koyun ve yönetiminde mevcuttu. Yönetim içerisinde sevdiğimiz, Kocaelisporlu ve bu kente aidiyet duygusu hisseden insanlar olsa da kurunun yanında yaş da yanar misali; önümüzdeki dönemde hiçbiri yönetimde olmamalı zaten sağlıklı bir şekilde yöneticilik yapabileceklerini de düşünmüyorum. Çünkü bu sezon tam anlamıyla TRAVMA’dır. Ancak dün itibariyle Engin Koyun’un devam etme kararı aldığı öğrenildi. Statta, sosyal medyada hakaret edilen bir ortamda kulüp başkanlığı görevine devam etmeyi istemenin izahı yoktur. Bir insan nasıl istenmediği yerde durabilir anlamak mümkün değil. Kulüp yönetimlerinin bir veya birkaç sezonluk değerlendirilmesi gerektiğini önceki yazılarımda da ifade etmiştim. Bugün bir değerlendirme yapacak olursak Engin Koyun başkanlığındaki yönetim başarısızdır. Sportif başarısızlık bir tarafa mali açıdan da sezon boyu çeşitli iddialar da ortaya atıldı. Ve şeffaflık konusunda da yönetim ve Engin Koyun sınıfta kaldı. Durum böyleyken şehrin istenmediği biri olarak devam etmeyi istemek saçmalıktan başka bir şey değil. Devam etme kararı alırken kime danıştınız, kim onay verdi. Mademki böyle bir durum var kongreye gidersin, güvenoyu alırsın devam edersin. Bu kaçma biçiminin izahı yok. Bazı üyeler de kongre için imza toplamaya başladı, sonuna kadar destekliyoruz. Sorumlular okey masasından kalkıp kongrede hesap vermeli. Daha düşük bütçelerle lig bitirdi, playoff oynadı takımlar. Bu skandal sezona rağmen kimse devam etmeyi aklının ucundan bile geçirmemeli.

Bu futbolcu grubunu bir araya getirenler hiç mi görmedi bu ekiple olmaz diye. 3 hoca değişti hiçbiri de müdahale edemedi, göz göre göre küme düştük. Yazık, gerçekten yazık! Tabii bir diğer sorumlu da Tahir Büyükakın kendisi her ne kadar biz sadece destek çıkıyoruz hiçbir şeye karışmıyoruz biçiminde bir söylemde bulunduysa da Kocaelispor kulüp başkanı olmanın yolu Tahir Büyükakın’dan geçiyor. Tahir başkanımıza ricam sadece desteğini versin kulübün iç işlerine lütfen karışmasın. Kocaelispor kulübü siyaset üstüdür. Hiç kimse siyaseten kendine alan açmak adına burayı kullanmasın, kullanamasın. Bir husus da şu ki büyükşehir desteğiyle herkes başkan olur önemli olan Kocaelispor sevdasıyla başkan, yönetici olup cebinden vermek… Diğer türlü yolda çevirdiğimiz herhangi biri de başkanlık, yöneticilik yapar. Hasbelkader bir şekilde geldiler bulundular hatırlatmak isteriz tarlalarda, amatör liglerde, gençlerle mücadele ederken hiçbiriniz yoktunuz! Bundan sonra da olmayın lütfen! Bu şehirde korkaklara yer yok! Adanaspor maçına gelmeyip kaçıp giden futbolcular için de söylüyoruz sizin gibilere yer yok! Eyüp’te timsah gözyaşları döktünüz, hiçbiriniz şehre gelmediniz. Kocaelispor camiası unutmaz! Son dönemde büyük karakter koyan Mehmet Taş’a da ayrı bir parantez açmak gerekir. Son haftaların en çok mücadele eden ismiydi geldi gençlerin abisi olarak Adana maçında da mücadele etti. Bu sezon kaç oyuncu sayabiliriz bilmiyorum. Musa Nizam, Mehmet Taş biraz da Kolovos... Diğer bütün oyuncular bu takımı el birliğiyle küme düşürdü. Prim pazarlığında en önde gördük mücadelede hiçbiri yoktu..

 

Kocaelispor küme düştü düşmesine ama biz şehir olarak düştük, Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz İzmit Belediyespor da küme düştü. Bir başka kötü yönetim örneğini de burada gördük. Kimse bütçe vb. sebeplerden dolayı savunma yapmaya kalkmasın. Aynı hocayla ısrar etmenin bir mantığı yoktu. Bu takımlar şehrin yüzüdür. Üst liglerde bir tek takımımız kalmadı. Ek olarak Kadınlar Futbol Süper Ligi’ndeki temsilcimiz Kocaeli Kadın Futbol Kulübü de küme düştü. Kağıtspor, Belediye Derincespor ve diğerleri bir şey elde edemedi. SORUYORUM; BU ŞEHRİ BÖYLE Mİ YÖNETECEKSİNİZ?! Spor kenti Kocaeli, sporcu potansiyelinin tüm ülkece bilindiği Kocaeli’de bu başarısızlıklar neden? Siyasi çekişmeleri, hırsları bir tarafa bırakın şehriniz için çalışın. Üst liglere tırmanma serüvenlerini yakından takip ettiğim takımlarımızın bir bir küme düşmesini kabullenemiyorum. Bu kadar kolay olamaz! Bu kentin bir spor aklının oluşturulması elzemdir, gereklidir. Türkiye’ye bakan Kocaeli/SPORUNA bakamadı! @Kocaelispor @İzmitBelediyespor ….

 

40birhaber.com Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

İvmeleniyoruz17 Eylül 2023 Saat: 11:56
Adaptasyon13 Ağustos 2023 Saat: 16:28
Kocaelispor ilk lig maçına Manisa FK karşısında çıktı ve sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.
Umut dolu bir sezon..9 Ağustos 2023 Saat: 02:13
'Türk Siyaseti' nereye gidiyor?30 Haziran 2023 Saat: 03:58
Bir süredir yoğun gündemle birlikte yazılarıma ara vermiştim. Bu süreçte iç siyasette ve dış dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip ettim. Dış politika ve dünyada yaşanan gelişmeleri bir başka yazımda ele alacağım.
Bir daha buluşmayalım 2.lig!17 Mayıs 2023 Saat: 04:29
2.ligde fazla takılmadan bir vitrin niteliğinde olan 1.lige geri döndük. Süper lig hedefine tekrar yaklaştık.
Tüm Yazıları