Talha Tekin
Talha Tekin

Tek rakibimiz kendimiziz

9 Aralık 2022 Saat: 05:29

Bu haftasonu Kocaelispor, Kastamonu deplasmanında ligin ilk yarısı için büyük bir avantaj maçına çıkacak çünkü bu hafta rakip gibi gözüken İskenderun Buca'yı evinde ağırlayacak. Ligin ilk yarısına bitmesine az bir süre kala genel bir değerlendirme yapmak gerekirse Kocaelispor'un bu ligde tek rakibi kendisidir. Az biraz da Bucaspor'u rakip olarak görebiliriz desek eksik söylemiş olmayız. İlk yarıda hedef maç olarak gördüğüm Bucaspor'la içeride, İskenderun ve Karacabey ile deplasmanda karşılaşan temsilcimiz 3 maçta da galibiyeti bıraktı 1'er puan topladı. Bucaspor dışında da iyi bir futbol ortaya koyan başka bir takım göremedik. Her maçı çok iyi oynadığımızı söyleyemesek de günden güne üstüne koyan ve oyun anlamında birtakım gelişme sağlayan bir ekip görüntüsü çizdik. Ligin 2.yarısında oyunumuzu daha da perçinleyip sahada daha otoriter bir takım görüntüsü çizmek gerekir. Geçen hafta Etimesgut maçında olduğu gibi maçın kontrolü tamamen bizde olmalı ki erken haftalarda şampiyonluğumuzu ilan etmek durumunda kalalım.

KONGRE

Geçtimiz haftasonu yapılan kongreyle birlikte mevcut başkan Engin Koyun'un karşısına herhangi bir başkan adayı çıkmadı. Aslında kent olarak bu kongreye ihtiyacımız olsa da takımın iyi durumda olması ve hiç kimsenin sorumluluk almamak istememesi bu sonucu ortaya çıkardı. Tahmin ediyorum ki Kocaelispor lig sonunda şampiyon olduğunda, 1.ligde başkanlık yapmayı herkes isteyecektir fakat takımı çıkarmak da oldukça özveri isteyen bir durum. O zaman başkan adayı olacaklar şimdi niye çıkamadılar?! Engin Koyun'u eleştiriyoruz ancak kendisi bir noktada mücadele veriyor. Lig sonuna kadar da kendisine ve yönetime gösterilecek herhangi bir tepkinin yersiz olacağını şimdiden söylemek gerekir. Tek vücut halinde şampiyonluğa kilitlenmek tek parolamız olmalı. ANCAK şöyle bir durum da var ki takım taraftarla bile bütünleşmiş değil; tribünler yeteri kadar dolmuyor. Lider oynayan bir takımın tribünlerinin daha dolu olması gerekir. Bu noktada yönetimin bilet fiyatlarında bir iyileştirmeye gitmesi gerektiğini düşünmekteyim. Bilet geliri yerine taraftarın itici gücüne daha çok ihtiyaç duyacağız 2.devrede. Ve taraftarları tribüne çekecek çalışmaları kentte yürütmeleri oldukça elzemdir. Önemli bir gündem olan 'Şirketleşme' konusunda da daha sağlam bir zemine oturan proje ortaya çıkarsa Kocaelispor taraftarı Kocaelispor için en iyi olan kararı verecektir.

TRANSFER

Geride bıraktığımız 17 haftada stoper hattımızın hoca tercihi sebebiyle tam olarak oturmaması bölgeyi zayıf olarak gösterse de savunma hattında herhangi bir ihtiyaç ortaya çıkmadı bence. Orta sahaya bir takviye, ligi bilen oyunu açabilen bir kanat oyuncusu ve santrafor transferi ilk devreden sonra olsa kötü olmaz diyeceğimiz türden transferler olur. Samed Ali gibi şimdi de en çok Mertan eleştiriliyor o da bir noktada açılacaktır ancak kendisinin rekabet edeceği bir santrafor yok bu noktada o noktaya transfer birinci önceliğimiz olmalı. Genel olarak transfer çok gerekli olmasa da lig sonunda şampiyonluğu sigortalamak adına birkaç takviye iyi olabilir.

 

40birhaber.com Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

İvmeleniyoruz17 Eylül 2023 Saat: 11:56
Adaptasyon13 Ağustos 2023 Saat: 16:28
Kocaelispor ilk lig maçına Manisa FK karşısında çıktı ve sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.
Umut dolu bir sezon..9 Ağustos 2023 Saat: 02:13
'Türk Siyaseti' nereye gidiyor?30 Haziran 2023 Saat: 03:58
Bir süredir yoğun gündemle birlikte yazılarıma ara vermiştim. Bu süreçte iç siyasette ve dış dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip ettim. Dış politika ve dünyada yaşanan gelişmeleri bir başka yazımda ele alacağım.
Bir daha buluşmayalım 2.lig!17 Mayıs 2023 Saat: 04:29
2.ligde fazla takılmadan bir vitrin niteliğinde olan 1.lige geri döndük. Süper lig hedefine tekrar yaklaştık.
Tüm Yazıları