Talha Tekin
Talha Tekin

Uzun bir aradan sonra tekrar Merhaba!

1 Eylül 2022 Saat: 13:58

Değerli 40birhaber ailesi malumunuz Kocaelispor’umuzun küme düşmesinin ardından bütün şehir gibi bizim de tadımız fazlasıyla kaçtı. Gerek tatil sebebiyle gerekse de kendi işlerim sebebiyle yazmaya bir türlü fırsat bulamadım. Tekrardan kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu hafta yine Kocaelispor’dan bahsedeceğim ağırlıklı olarak ancak ilk yazımda da belirttiğim gibi yerel siyaset, genel siyaset ve uluslararası siyasete dair gözlem ve izlenimlerimizi bu satırlarda paylaşacağız. Bu arada instagram başta olmak üzere diğer sosyal medya platformlarında günden güne büyüyen 40birhaber ailemize destek veren herkese sonsuz teşekkürler. 2023 seçim atmosferi yaklaştıkça 40birhaber olarak seçime dair birçok bilgi ve anekdotu sizlere aktarmaya çalışacağız. Uluslararası arenada ise birçok yeni gelişmelerin yaşanacağının sinyallerini yaşanan gelişmelerden anlayabiliriz. Tek kutuplu dünya sisteminden sonra çok kutuplu bir dünya ortaya çıkmış ancak uluslararası sistem hala daha tam anlamıyla oturmuş değildir. Çin’in uluslararası siyasette güçlü bir aktör olarak öne çıkması, ABD’nin eski hegemonik gücüne ulaşma arzusu, Rus cephesinde gelişen eski Sovyet döneminin başatlığının bir yenisini tekrar yakalama çabası ve birçok bölgesel ve küresel aktörün öne çıkışıyla dünya adeta bir kaynayan kazan niteliğindedir.  Özellikle NATO’nun yeni stratejik konseptinde Rusya’nın direkt tehdit olarak tanımlanması ve 360 derecelik müşterek müdafaa yaklaşımıyla birçok farklı gelişmelerin yaşanacağını söylemek mümkün. Uluslararası ilişkilere dair detaylı bir değerlendirme yazısı yazacağım ama Kocaelispor’a dönsek daha iyi olacak.

 

Ligin ilk maçında Derince Stadında Kırklarelispor ile karşılaşan temsilcimiz ilk yarım saatlik bölüm dışında maçın genelinde üstün taraftı. Bir maçtan çıkarım yapmak çok doğru olmaz belki ama takım umut verdi desek yanlış söylemiş olmayız. 1.bölgede riskli paslar yaptık. Çoğu oyuncunun tekniği yüksek, yapılan hataları konsantrasyon eksikliğine bağlamak doğru olacaktır. Yeni transferlerden Okan Eken, Beykan Şimşek, Yusuf Cihat Çelik ön plana çıkan isimler oldu bu maç özelinde. Yiğitali’nin ise geçtiğimiz sezonlara göre oyunun içinde daha çok kaldığı ve ne yaptığını bilen bir görüntü çizmesi beklentileri arttırdı. Lig uzun bir maraton, şampiyonluk uzun ve zorlu bir süreç. Şampiyonluğu getiren en önemli şey ise şehirdeki hava ve birliktelik. Mevcut Başkan Engin Koyun hala görevine devam ediyor, yönetimde çeşitli değişiklikler oldu. Yapılacak kongreden sonra oluşacak atmosfere göre şampiyonluktan bahsetmek daha mantıklı olacaktır. Çünkü maçın ufak bir bölümünde Engin Koyun’a yönelik protesto besteleri söylendi ki, Engin Koyun’un kendini kabul ettirmesi ve şehrin bütün dinamiklerinin birliktelik ruhunu yakalaması şart. Bunlar gerçekleşmedikçe şampiyonluktan bahsetmek ütopya olur. Kocaelispor’umuza yeni sezonda başarılar diliyoruz...

 

40birhaber.com Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

İvmeleniyoruz17 Eylül 2023 Saat: 11:56
Adaptasyon13 Ağustos 2023 Saat: 16:28
Kocaelispor ilk lig maçına Manisa FK karşısında çıktı ve sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.
Umut dolu bir sezon..9 Ağustos 2023 Saat: 02:13
'Türk Siyaseti' nereye gidiyor?30 Haziran 2023 Saat: 03:58
Bir süredir yoğun gündemle birlikte yazılarıma ara vermiştim. Bu süreçte iç siyasette ve dış dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip ettim. Dış politika ve dünyada yaşanan gelişmeleri bir başka yazımda ele alacağım.
Bir daha buluşmayalım 2.lig!17 Mayıs 2023 Saat: 04:29
2.ligde fazla takılmadan bir vitrin niteliğinde olan 1.lige geri döndük. Süper lig hedefine tekrar yaklaştık.
Tüm Yazıları