Talha Tekin
Talha Tekin

Yatmayınca Sonuç Ortada

7 Mart 2022 Saat: 00:29

Kocaelispor’umuz geçtiğimiz Cuma günü Keçiörengücü ile karşı karşıya geldi daha erken beklediğimiz gol 90+2’de geldi ve uzun bir aradan sonra galibiyet elde ettik.

Aslında 3 puandan fazlasını aldık.Takımın özgüveni açısından ve alt sıralardan da kurtulmak adına kritik bir galibiyet aldık.

Maça iyi başlayan taraf bizdik ve maç boyunca da oyunun kontrolü bizdeydi. Çeşitli pozisyonlar yakaladık gole çeviremedik. Özellikle golün geç gelmesi statta bulunan herkesi fazlasıyla gerdi. Bir de buna rakip takımda kaleci başta olmak üzere diğer oyuncuların sakatlık bahanesiyle oyunu soğutması eklenince sinirler hayli gerildi. Fakat Rasheed Akanbi’nin sahneye çıkmasıyla oyun soğutan takım bu sefer tüm gücüyle koşmaya ve ayakta kalmaya çalıştı.

Futbol yatarak güzel değil; oyunu oynayıp skoru bulacaksın, gerekirse profesyonelce pas yapacaksın topu vermeyeceksin rakibe... Ancak Keçiörengücü’nde böyle bir kapasite yoktu. Türk liglerinde günden güne oyun kalitesi düşüyor, bu zihniyetle seyir kalitesinden yoksun, izleyenleri ve ortamı gerginleştiren maçlar ortaya çıkıyor. Bundan kurtulmak lazım.... Bu açıdan bakıldığında golü bulduktan sonra hiçbir Kocaelisporlu futbolcu zaman geçirmedi, oyuncular kendini yere bırakmadı. Bu konuda da hocamız Mehmet Altıparmak’ı tebrik etmek gerekiyor çünkü futbolculara bir telkini olmuş. Maç oynanarak kazanılır, yatarak değil. Ankara ekibi de bu durumu öğrenmiştir diye düşünüyoruz. Özellikle de kaleci Metin...

Basın toplantısında teknik sorumluları Taner Taşkın, kaleci Metin’in kaburgasında daha önceden yaşadığı bir sıkıntıdan dolayı tekrar aynı yerde sorun yaşadığını söyledi.

İyi de hocam oyuncu kendini iyi hissetmiyorsa veya sakatlığı varsa kenara alırsın. 2 dakikada 1 sahaya sağlık ekibi girmez!...

Sonuç itibariyle skor lehimize gelişti ve 3 puandan da fazlasını aldık. İnanıyorum ki takım Gençlerbirliği karşısında mutlak bir galibiyeti elde edecektir. Sezonun ilk devresinde aldığımız puanları kötü oyunla almıştık çoğu zaman. Sezonun ikinci yarısında ise ortaya koyduğumuz oyun iyi ancak bazı maçlarda skora dönüştürememiştik. Keçiören maçıyla birlikte yeni bir seri başlatalım ve üst sıralara tırmanalım… İnananlar kazanacak!

 

40birhaber.com Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

İvmeleniyoruz17 Eylül 2023 Saat: 11:56
Adaptasyon13 Ağustos 2023 Saat: 16:28
Kocaelispor ilk lig maçına Manisa FK karşısında çıktı ve sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.
Umut dolu bir sezon..9 Ağustos 2023 Saat: 02:13
'Türk Siyaseti' nereye gidiyor?30 Haziran 2023 Saat: 03:58
Bir süredir yoğun gündemle birlikte yazılarıma ara vermiştim. Bu süreçte iç siyasette ve dış dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip ettim. Dış politika ve dünyada yaşanan gelişmeleri bir başka yazımda ele alacağım.
Bir daha buluşmayalım 2.lig!17 Mayıs 2023 Saat: 04:29
2.ligde fazla takılmadan bir vitrin niteliğinde olan 1.lige geri döndük. Süper lig hedefine tekrar yaklaştık.
Tüm Yazıları