Ekonomi

Türkiye'ye örnek oldu

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde düzenlenen yarışmada toplanan 1013 kilo atık pilin 310,5 kilosunu tüm yakınlarını seferber ederek toplayan ilköğretim beşinci sınıf öğrencisi, Türkiye’ye örnek oldu.

6 Mart 2022 Saat: 14:08
Türkiyeye örnek oldu
Türkiye'ye örnek oldu

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde düzenlenen yarışmada toplanan 1013 kilo atık pilin 310,5 kilosunu tüm yakınlarını seferber ederek toplayan ilköğretim beşinci sınıf öğrencisi, Türkiye’ye örnek oldu.

 

Gölcük Mecit Kavan İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen atık pil yarışmasında minik öğrencilerin Çevre hassasiyeti, büyüklerine örnek oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük Belediyesi, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği(TAP) ve iş birliğinde; atık pillerin doğayı kirletmemesi için toplanarak geri dönüşüme kazandırılması farkındalığını oluşturmak amacıyla Sınıflar Arası Atık Pil Toplama yarışması düzenlendi. Yarışmada tüm arkadaşları gibi çevreye karşı olan duyarlılığını kanıtlamak isteyen 5/A sınıfı öğrencisi Metehan Osman Ekin, tüm yakınlarını ve komşularını seferber ederek 310,5 kilo atık pil topladı. 1013 kilo atık pilin doğayı kirletmeden toplandığı İmam Hatip Ortaokulu’ndaki yarışmada en çok pil toplayan Ekin, en fazla pili toplayarak birinci oldu.  Toplamda 1 tondan fazla atık pil toplayan minik öğrenciler, Türkiye’ye örnek oldular.

TÜM TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLARAK BIR PORJEYE IMZA ATTILAR

Yarışmanın sonucunun açıklandığı törene katılarak öğrencilere seslenen Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Ben Mecit Kavan İmam Hatip Okulumuzdaki tüm öğrencilerimize, müdürümüze ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Ama metahan özellikle büyük bir başarı gösterdi. Okulun topladığı pil miktarının çok büyük bir bölümünü ve en fazlasını toplayarak birinci oldu. Ben kendisini tebrik ediyorum. Tüm öğrencilerimizi bir kez daha tebrik ediyorum. Sadece Gölcük’e değil tüm Türkiye’ye örnek olarak bir porjeye imza attılar. Ben inanıyorum bu kampanya; atık pillerin doğaya karışmasının önlenmesi yönünde bütün ilçemizdeki diğer öğrencilerimize de örnek olacaktır. Biz çevreyi gençlerimizin çalışmaları ve gayretleriyle; bundan sonraki nesile korunmuş bir şeşilde teslim etmeyi inşallah başaracağız” dedi.

TÜM YAKINLARINI ATIK PIL TOPLAMAK IÇIN SEFERBER ETTI

Törenin sonrasında atık pil toplama çalışmasını anlatan 5. Sınıf öğrencisi Metehan Osman Eskin, “İlk gün bir şey bulamadım. Sonrasında ikinci gün apartmanları gezdim. Gittiğim mağazalardan istedim. Yakınlarım ve komşularımdan da atık pil toplamama yardım etmelerini istedim. En fazla pili ben toplayınca çok mutlu oldun ve sevindim. Atık pil bulunca atık pil kutusuna atsınlar, çünkü doğada çok büyük zararlar oluşuyor” dedi.

 

SIFIR ATIK KONUSUNDA ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLER BİLGİLENDİRİLDİ

Öte yandan Eskin’in 310,5 kilogram atık pil toplayarak 1. Olduğu yarışmada, 122,5 kilogram atık pil toplayan 6/D sınıfı öğrencisi Zeynep Ceren Karakaya 2., 88,5 kilogram atık pil toplayan 8/G sınıfı öğrencisi Yusuf Alpgiray ise 3. oldu. Atık pil toplama projesi kapsamında Gölcük Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Serkan Aksöz tarafından okul öğrencilerine ve öğretmenlerine yönelik Sıfır Atık konusunda eğitim verildi.  

 

40birhaber.com Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız