Vedat TEKIN
Vedat TEKIN

Nurlar içinde uyu Güngör Arslan

Nurlar içinde uyu Güngör Arslan

22 Şubat 2022 Saat: 12:46

Nurlar içinde uyu Güngör Arslan

 

1978 yılında gazetecilik mesleğine adım attığımda gazetede sayfa bağlamadan,  montaja, ve haber yazmaya her kademede görev yaptım.

İlimizde çeşitli yerel ve ulusal  gazetelerde görevlerde bulundum. Tüm gazeteciler ile birlikte olmaya halen işimin gereği devam ediyor. Uzun yıllardır. Güngör Arslan beraber çalışma  fırsatı buldum. Bazen kendisi ile  anlaşamayıp ayrılırken yedi kez aynı kurumda beraber çalıştık. Her ayrılışımda  hiç kavga etmedik. Bazen bazı  arkadaşların isteklerini yerine getirmediğim için ayrıldım. Ama kavga etmedik. Ufak tartışmaların dışında birlikte görev yaptık.

Bizim Kocaeli Gazetesinde çalıştığımız yıllarda spor muhabiri olmama rağmen bir çok kez istihbarat haberini birlikte yapma imkanım oldu. Şimdi Güngör Arslan’a yapılan alçakça saldırı sonrasında hayatını kaybetmesi biz  gazetecileri çok üzdü. Kimileri sever, kimileri sevmez  ama Güngör Arslan bana  göre Kocaeli’de bir gazeteci olduğunu  herkese gösterdi.

 Bir çok gazeteci arkadaşların yetişmesinde ve onların ekmek kazanmasında büyük rol oynadı. 21 yaşındaki bir tetikçinin silahından çıkan kurşunlarla hayatını kaybetmesi herkesi üzdü.  Burada önce o tetikçiye ve daha sonra azmettiren insanlara soruyorum Özellikle eşi Suna hanım. Dünyalar  güzeli ve herkesin sevgisini kazanan Özgün ve kızı Nazlıcan’I niye yetim ve yalnız bıraktı. Bu olayın azmettiricisi bir an önce bulunmalı ve adalet önünde hesap verilmelidir.  

Bir çok kişi artık Güngör Arslan’nın ne yazdığını okuyamayacak.  Bir gazetecinin yazdığı haber sonrasında kalemi kırılacaksa ne olursa olsun her zaman karşısındayım. Ne yazık ki  ilk gazeteci şehidimiz Güngör Arslan oldu. Nurlar içinde uyu. Mekanın cennet olsun. Sayın Valim Seddar Yavuz ve Kocaeli Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu bu işin  peşini bırakmayacakların adım gibi eminim. Suçluları adalete teslim edeceklerdir. Rahmetlinin cenazesi dediği gibi kalabalık oldu.

Cenazede o kadar boş insanlar gelmişti ki anlatamam. Arkasında atıp tutanlar cenazesine hangi  yüzle geldiğini merak ediyorum. Kocaelide Güngör Arslan kalleşçe katlediliyorsa yarın bizlerinde başına böyle olaylar gelebilir. Basın susturulamaz.

Uğurlar olsun Güngör Arslan. Kocaeli’de yeni Güngör Arslan’lar yetişir.

 Acımız büyük ama tüm okurlara sağlıklı, mutlu, huzurlu ve güzel günler geçirmesini temenni ederim.

 

40birhaber.com Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Kırkpınar Günleri23 Temmuz 2023 Saat: 02:33
Deprem'deki yalanlar13 Şubat 2023 Saat: 14:17
Malatya gezilecek bir yer..17 Ekim 2022 Saat: 02:22
Büyümeye Devam Ediyoruz2 Ağustos 2022 Saat: 21:10
Büyümeye Devam Ediyoruz
Tüm Yazıları