Gökmen DEMİREL
Gökmen DEMİREL

3 Puandan Daha Fazlası

3 Puandan Daha Fazlası

26 Nisan 2022 Saat: 17:04

Denizli maçında kendi sahamızda kaybettiğimiz maçtan sonra camiada oluşan karamsar hava o gün hoca değişikliği olsa ve Bursa maçına o şekilde gitmiş olsak çok daha erken dağılabilirdi. Bursa maçına Fırat hoca ile başlasaydık maçı yerinde izlemiş ve gözlemlemiş biri olarak en kötü 1 puan alarak döneceğimizi net söyleyebilirim.

Bursa seyircisinin yaptığı tahriklere direnç göstermek yerine bizi daha çok sindirmesi o gün skordan daha çok üzücü olan taraftı kaybedilen 6 puan sonrası Fırat Gül ile beraber Bandırma maçına çıkacak olmamız herkesin kafasında bir soru işaretiydi maçın başında rakibin öne geçmesi daha sonra skoru 2-1’e getirmemiz gerçekten o gün inancın zaferiydi.

Bu maçtan alınan 3 puan ve moralli şekil’de Menemen karşısına çıktığımız maçta 8 numara eksikliğine rağmen %71 topla oynama istatistiğiyle maçı bitirdik. Kaçırdıklarımızı tamamlayabilseydik maç Kocaelispor adına daha farklı olabilirdi. İlk yarı Mehmet Yılmaz merkeze yaklaşıp Benhür Keser’e alan yaratıyordu ama gol yedikten sonra bunu denemeyi bıraktık. Bu oyun şekline devam etsek yine 3 puan alabilirdik keza Benhur’un ilk yarı bom boş pozisyonda Babacar’a pas vermek yerine kendi vurması bizi o dakikada 3 puandan etti. Orada golü bulsak oyun anlamında kırılgan olan rakibimiz atak yaparken boşluklar verecek orada kontradan atacağımız gollerle çok net skor alabilirdik.

Kazanılan 4 puan sonrası bu sefer rakibimiz Manisa Fk’dı isim bu zamana kadar oynadığımız maçlarda şansımız hiç tutmadı. Bu sefer durum farklıydı bu sefer 12 numara tribünleri doldurmuştu ve inanılmaz bir baskı yaratıyordu maç önü takımlar ısınmaya çıkarken bile rakip oyuncuların yüzlerindeki tedirginlik çok net okunuyordu. Bu maçta geriye düşsek bile 3 puan alacağımızdan hiçbir şüphe yoktu. Fırat Gül hocamız geldikten sonra takımın duran toplarda daha planlı olduğunu görmüştük Manisa Fk maçında da duran toplardan kalesinde gol gören bir takım olduğu için maçın başlarında bulacağımız bir duran top golü her şeyi lehimize çevirebilirdi.

Bu istek ve arzuyla başladığımız maçta 1-0 geriye düşmemize rağmen Mehmet Taş’ın mükemmel golüyle beraberliği yakaladık.

İlk yarının uzatma dakikalarında bu sefer sahneye Berkay çıktı ve maçın başında bulmak istediğimiz galibiyet golünü ilk yarının son dakikasında bularak devreye moralli girdik.

Burada ayrı bir paragraf açılması gereken konuda İlk yarıda verilmeyen net penaltımız sonucunda yan hakeme yapılan itirazlar takımı ateşledi.Bunu Bursa’da çok net görmüştük rakip her pozisyonda ya 4.hakem’in yanında ya da yan hakemine yanında itiraz halindeydi                                                      

Manisa Fk maçında da  Malzemecimiz Fazlı Özkut ve yedek oyuncularımızın orada ısrarlı dik duruşu Manisa oyuncularını da gerdi bizim takımı ve taraftarı ateşledi. Oyun anlayışı tam Manisa Fk’nın istediği gibi giderken kenarda yaşanan bir durum hem takımı hem taraftarı kendine getirdi. Rakibi uyutup kontradan gol aramayı deneyen Manisa’nın o kıvılcımdan sonra zaten şansı kalmamıştı.

TFF 1.Ligin en çok topa sahip olan takımı konumunda bulunan. Ligin pas kalitesi yüksek takımlarından biri  olan Manisa maalesef eli boş döndü.

Bu ligin üstünde oyuncu kadrosuyla Manisa takımını eksiklerimize rağmen sahadan eli boş döndürmek gerçekten çok anlamlıydı.

Bursa maçı sonrası Fırat Gül hocayla anlaşılması sonrası ben dahil herkesin kafasında bir soru işareti vardı. Fakat hocamız saha kenarında duruşu olsun taraftar ve basın ile diyalogları olsun gerçekten çok başka seviyede bir isim olduğunu gösterdi. Ben dahil benim gibi çoğu kişiyi mahcup etti.                                                                                                         

Bu sene bizi ligde tuttuktan sonra kendisiyle inşallah daha uzun yıllar beraber oluruz. Bu Pazar oynayacağımız Erzurum maçında da takımımıza teknik kadromuza ve oyuncularımıza güveniyoruz. Onlardan 3 puan bekliyoruz Pazar günü deplasmandan alınacak 3 puan camiamıza çifte bayram yaşatacaktır. Bu sene ligde kalmayı hak ediyoruz. Bunu başaracak güç ve inanç da oyuncu kadromuzda mevcut. İnşallah Pazar günü mutlu bir şekilde İzmit’e dönerler ve Altınordu maçında taraftar desteğimizle ligde kalışımızı ilan ederiz..

 

40birhaber.com Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları