Gökmen DEMİREL
Gökmen DEMİREL

Kocaelispor Kampı

2 Ağustos 2022 Saat: 14:39

KAMP PROGRAMI

Kocaelispor senelerce üst liglerde mücadele ederken yurt dışında belki de gitmediği yer kalmamıştı. Portekizden tut Avustruya, Almanya her yerde kamp yapmıştı , o zaman İstanbul takımlarının bile gidemediği yerlere giden deplasmanlardaki maçlarda bile lüks otellerde kamp yapan bir Kocaelispor vardı. Yenikent’de bulunan tesisimizi söylemeye gerek bile yok 5 yıldızlı otellerde olmayan konfor tesisimizde vardı. Tesisimiz olduğu halde kampa gitmek bana saçma gelirdi. Kulübe her sene külfet olduğunu düşünürdüm. Devir değişti tesisimiz elden gitti. Yurtdışında kamp yapamasak bile Bolu ve Erzurum’da kamp yaptık fakat bu sene ülkedeki ekonomik durumdan dolayı kamp yapılacak bölgelerdeki otellerin fiyatlarının çok yüksek olduğu bilgisini aldım. Kentimizde Kartepe’de sahaları olan güzel bir otelimiz var , bu şartlarda yapılacak olan kamplar Kartepe’de yapılabilirdi. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakının devreye girmesiyle fiyat konusunda da bizim için değişiklik olabilirdi. Şahsen ben sezon başı kampları için verilen paralara acıyorum. Orada harcanacak bütçeyle bu senenin deplasman masrafları karşılanabilirdi.

ONUR’UN TAKIMA DÖNMESİ OLUMLU

Bu şehirin evlatlarına hep sırt çevirdik Kocaelispor forması altında oynaması gereken evlatlarımız hep gidip başka takımlarda başarılı oldu. Biz de senelerce gıptayla izledik. Bu isimlerden biride Onur Öztongaydı. Altyapıda daha 10 yaşındayken liderlik vasfı olan gençlerden biriydi hafta içi veya haftasonu sık sık Yahya Kaptan’da altyapı tesislerine gider gençleri izlerdim. Onurda orada göze çarpan 2-3 oyuncudan biriydi. Transfer olmasını istemediğim Kocaelisporda kalmasını istediğim biriydi. Fakat her şey bizim istediğimiz gibi gitmiyor. Yönetim ve hocaların anlayışlarına saygı duymamız gerek. Önce Erokspor’da oynadı, geçen sene de Fethiye’de şampiyonluk sevinci yaşadı. Bu sene Kocaelispor’da oynayacak kapasiteye sahip olduğunu ve o performansa ulaştığını düşünüyorum .Bu forma altında kalıp kaptanlık pazubandını takıp senelerce bu kulübün formasını terletebileceğini düşünüyorum..

SERDAR ÇAKMAN VE OLAYLI SAMSUNSPOR MAÇI

25.01.1995 tarihi Kocaelispor tarihi için Kocaelispor camiası için önemli günlerden biriydi. İsmetpaşa stadın’da ilk defa gece maçı oynanacaktı ve bütün şehir o günü bekliyordu Kocaelispor’un rakibi Samsunspordu. Ve galip geldiği takdirde yüzde 90 aynı kadroyla Çeyrek final, yarı final ve final oynardık. Kocaelispor camiasının ve taraftarının atladığı bir şey vardı. Hakem Serdar Çakmanın o gün 2.dakika’da öne geçtiğimiz maçta alakasız bir pozisyonda direkt kırmızı kart ile Turan’ı oyundan atması ve bütün stadın göstermiş olduğu tepkiyle sahayı terk etmesiydi. 2022 senesine kadar bu olayın küfürden dolayı olduğunu ve hakemlik adına bir eylem yaptığını düşündük uzun zamanda sesi çıkmıyordu taki geçen sene Sakarya final maçımıza kadar o maçtan sonrada utanmadan Sakarya yerel basınına Kocaelispor hakemle galip geldi diye demeç verdi. Fakat bu hafta eski hakemlerden Erman Toroğlunun kitabını okuyunca fikrim değişti. Sayın Toroğlunun 1995 senesindeki çeyrek final maçıyla alakalı yazdıkları yenilir yutulur cinsten şeyler değil. Maçı yarıda bırakmasının küfürlerle alakası olmadığını, olayın içinde başka şeylerin olduğunu tek tek yazmış. Kitap okumanın faydasını bir kez daha bu durumda görmüş oldum. Kitabında maçımızla alakalı yazdığı her şey adli süreç işlemesi gereken konulardı. Aradan 26 sene geçmiş olsa bile Kocaelispor camiasının bu konu hakkında bir işlem yapabilir ve konuyu mahkemeye taşıyabilir diye düşünüyorum. O gün orada bulunan gencinden yaşlısına herkesin ahını alan Serdar Çakman geceleri nasıl rahat uyuyor bunu da merak ediyorum..

 

40birhaber.com Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları