Adaptasyon

13 Ağustos 2023 Saat: 16:28
Talha Tekin
Kocaelispor ilk lig maçına Manisa FK karşısında çıktı ve sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.

Ligin yeni ekiplerinden olan Kocaelispor'umuz ilk maçından sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Aslında maçın geneline baktığımızda bu maç 0-0 bitseydi veya biz yenseydik kimse şaşırmazdı. Çok ortada bir maç oldu. İki basit hatadan gol yedik. İlk golde Yalçın'ın hatası, 2.golde Atila ve diğer oyuncularımızın rakibi adeta izlemesi gol yiyeceğimizin habercisi olmuştu. Benim şaşırdığım konu ise eksikliklerimiz olsa da Ertuğrul hocanın kanat oyunundaki ısrarı ve oyundan Atabey'i alıp Okan'ı dahil etmesiydi. 1-0'dan sonra çift forvete dönmesini bekliyorduk. Sanırım Atabey, beni değiştir işareti yapmış, dar kadronun sıkıntısını da bu noktada gördük. Ancak oyun anlamında çeşitlilik kesinlikle şart sadece kanat organizasyonlarıyla olmaz.

Candeias ve J.Amaral'ın ne kadar kaliteli ayaklar olduklarını gördük. Fofana hırslı ve çalışkandı. Genel olarak tek bir şey söylememiz gerekiyor ADAPTASYON. Gerek oyuncularımız gerek bizler bu adaptasyon sürecini beklememiz gerekiyor. Ertuğrul hocanın da elbette oldukça fazla bir kredisi var. Kendisinin en iyi şekilde oyuncuları ve maalesef hala daha gelmesini beklediğimiz oyuncularımızı hazırlaması gerekiyor. İlk birkaç haftada alınan skorlara çok takılmadan taraftarlarımız desteğe devam etmeli. Özellikle tribünlerin boş kalması hiç hoş bir durum değil. Yönetim ve taraftarlar derneği bir araya gelip bu konuda ciddi adımlar atmalı. Takım, kentle bütünleşmeli.

Telefon ne zaman çekecek

Statta en büyük sorunlardan biri şebeke sorunu. Yıllar içinde çözülemedi bir türlü. Yine internete bağlanmak da apayrı bir sıkıntı. Ne maçları takip edebiliyoruz, ne insanlar birbiriyle iletişim kurabiliyor. Bu konuda yetkililerin bir an önce gerekli adımları atması lazım.

Basın tribününde Manisa yöneticilerinin ne işi var

İl Güvenlik kurulu'nun kararı mı birilerinin keyfi uygulaması mı bilmiyorum. Son yıllarda misafir takım yöneticileri protokol tribününe oturtulmuyor. Basın tribüne ait olan koltuklarda oturtulan bu yöneticilerin TFF yönetmeliği gereği orada oturması yasak. Protokolde kavga,taşkınlık vb. sorunlar olduğu gerekçesiyle oraya alınmayan kişiler bu sefer basın tribününü karıştırdı. El hareketi çeken, onlarca küfürler eden bu şahıslara basın tribününden de tepki geldi. Hatta bazı Manisalı yöneticiler basın mensuplarının üzerine yürüdü. Bugünden itibaren basın tribününe misafir takım yöneticisi, eşi dostu alınmaması gerekiyor. Mantıksızlıklar içinde yüzmeyelim! Gelecek olan misafirlerin hatırlaması gereken bir şey var; burası İzmit! Nasıl gelirsen öyle karşılanırsın.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları