Umut dolu bir sezon..

9 Ağustos 2023 Saat: 02:13
Talha Tekin

Kocaelispor, geçtiğimiz cumartesi günü stadında hazırlık maçında Pendikspor'u konuk etti ve sahadan 2-0 galip ayrıldı. Önümüzdeki haftasonu Manisa maçıyla ligin açılışını yapacak takım oldukça hazır bir görüntü verdi. Maç öncesi düzenlenen Demet Akalın konseri ve açılış maçı organizasyonunun oldukça kötü olduğunu söyleyebilirim. Statta seyirci ve taraftar yok denecek kadar azdı. Kocaelispor camiasına yakışmayan vasat bir açılış gerçekleşti. Bu noktada yönetimin tecrübe edindiğini düşünerek sonrasında bu ve benzer bu organizasyonlarda daha iyi işler yapacaklarını düşünüyorum çünkü başkan Engin Koyun ve yönetimi hatalardan ders çıkarmayı seviyorlar. Bunun bir örneğini transfer sürecinde görüyoruz. Şu ana kadar takıma katılan oyunculardan kağıt üzerinde gereksiz diyebileceğimiz bir oyuncu yok, tabii performanslarını lig maçlarında daha iyi göreceğiz. Ancak yönetimin transferde biraz geç kaldığını da söylemek mümkün. Bu konuya şöyle bir yaklaşım getirebiliriz; eğer oyuncu profesyonel ve hazırsa takıma geç de katılsa bir sorun yaratmayabilir. Çünkü profesyonel ve işine saygı duyan bir oyuncu grubu uyum konusunu da rahatlıkla aşabilir. Pendikspor maçının ardından gerçekleşen basın toplantısında gerek teknik direktör Ertuğrul Sağlam gerek yeni transferlerden Yusuf Abdioğlu ve Atabey Çiçek'in toplantıda sarf ettiği sözlerden çıkarılacak yorum; bu sene profesyonel, işine saygılı, sorumluluk ve karakter sahibi oyunculardan ve teknik ekipten oluşan bir takıma sahibiz.

Son hazırlık maçını ve kamp dönemindeki 2 hazırlık maçını takip etmeye çalıştım. Bu sene kaleyi oldukça sağlama aldık diyebilirim. Olası sakatlık ve kart durumuna göre bu konuda sıkıntı çekmeyebiliriz. Yine Kasımpaşa'dan gelen genç kaleci M.Enes Sarı'nın da iyi bir kamp dönemi geçirdiği konuşuluyor. Savunma hattında ise hücuma katılmayı seven 2 kanat bekimiz Atila ve Mehmet Yılmaz'la devam ediyoruz. Stoper tandeminde ise tecrübeli isimlere sahibiz son olarak Yusuf'un da katılmasıyla bu alanda da sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. Tabii sağ bek rotasyonumuzda alternatife kesinlikle ihtiyaç var. Orta sahamızda ise Yusuf Cihat gibi yetenekli bir ayağa ve Mert Çölgeçen gibi mücadeleci bir isme sahibiz. Yine yeni transferlerden Fofana'nın da pas oyununda oldukça iyi olduğu gözüktü. 6-8 rotasyonunda bir yabancı isim daha transfer edilebilir. Asıl problemimiz ise Tayfun'dan sonra 10 numara pozisyonunda oluşan boşluk. Buraya yaratıcı bir ismi transfer etmemiz kesinlikle şart. Eğer çift forvetli sistemde oynayacaksak bile kesinlikle bir isim gerekli. Çünkü bazı maçlar hücumda üretkenlik açısından hiç kolay geçmeyecektir. Bu ligde en önemli pozisyonlardan bir tanesi ise kanat rolü. Kesinlikle adam eksiltebilen bir kanada ihtiyacımız var hatta 2 kanat transferi bile gerekebilir. Candeias çok yerinde bir transfer bu açıdan. Zaten izlettiği futbolla bunu görebildik. Beykan Şimşek'in gideceği söyleniyor kadroda tutabilirsek iyi olur. Cem Ekinci bir başka kanat alternatifimiz ancak onun da farklı özellikleri var. Hızından her ne kadar faydalansak bile Cem çok yaratıcı ve adam eksiltebilen bir isim değil. Ondan alıcağımız verim farklı olacaktır. Atanın ve tutanın önemli olduğu bu ligde atana ihtiyacımız olacaktır. Atabey, Pendik maçında 2 gol attı ancak lig uzun bir maraton. Kouakou'nun bitiriciliği iyi gözüküyor ama iyi bir forvete daha ihtiyacımız var. Okan Eken'in de ayrılması gündemde. Okan Eken topsuz oyunda oldukça etkili bir isim. Bana kalırsa göndermemekte fayda var. İkinci ligde ne kadar çok savunmayı üstüne çektiğini ve takım arkadaşlarına alan açtığını gördük. Bu ligde de kesinlikle böyle bir oyuncuya ihtiyacımız olacaktır diye düşünüyorum.

Bu arada bu sezon hedefi, biraz sezon içinde koyacağız gibi ancak bu takımın ligde kalmasının mümkün olduğu gözükmektedir. Gelecek olan transferlerle birlikte kendi kalitemizi ve hedefimizi belirlemiş olacağız. 1.Ligden düştüğümüz senenin ilk yarısında play-off oldukça kolay gözükmüştü ki o sene lig oldukça zorluydu. Bu sene ligin biraz daha kolay olduğunu düşünürsek yukarı doğru ivmelenmemiz zor olmaz. Yeni sezonun camiamız için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Oyuncularımızın ve hocamızın dediği gibi bütün taraftarlarımızı stada bekliyoruz. Yeni sezon herkes için hayırlı olsun. Kocaelispor'umuza başarılar diliyorum. 

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları